Nystrøm til topps – nå venter college-eventyret i USA

Etter ni hull på finalerunden var NM-tittelen i ferd med å glippe for Vilde Marie Nystrøm. Så snudde lykken.

Publisert

– Det er veldig stort å vinne NM, det største jeg har gjort som golfspiller. Det er vanskelig å sette ord på. For det har ikke sunket inn enda, sier Stavanger-jenta etter å ha mottatt kongepokalen på Gamle Fredrikstad GK søndag.

Etter solid spill i tre dager (67, 67 og 70 slag) ledet hun med fire slag før finalerunden. I realiteten var det bare Mia Sandtorv Lussand som hadde muligheten til å hente inn Nystrøm.

Fana-jenta halverte forspranget allerede på det første hullet.

Nerver fra start

– Jeg får en veldig dårlig start. Og blir nervøs etter å ha slått det første utslaget i roughen til venstre. Jeg var ikke nervøs på forhånd, men da jeg sto der i situasjonen kom nervene.

– Det var et vanskelig slag, jeg ble litt shaky, og endte opp med tynne en wedge over greenen, forklarer Nystrøm.

Det endte med dobbeltbogey. Og da problemene ble etterfulgt av en bogey og brente birdie-sjanser, var kroppsspråket heller nedstemt.

– Jeg prøvde bare å fortsette, gjøre det jeg skulle. Jeg var forberedt på at det kunne bli tøft her ute i dag, sier Vilde Marie Nystrøm.

Etter halvspilt runde var hele ledelsen spist opp. Mia Sandtorv Lussand gjorde birdie på det niende, Nystrøm gikk av med par.

Men i golf, som i livet, lønner det seg aldri å gi opp.

– Jeg følte at det snudde på hull 12, hvor jeg slo et veldig bra utslag. Jeg hadde bare en chip igjen til pinnen, og da jeg fulgte opp med en ny birdie på 13, kom jeg plutselig i gang.

På veien inn – i motvinden på 15 og 16, i medvinden i 17 og opp fairwayen på 18 – så Vilde Marie Nystrøm plutselig ut som en vinner igjen.

– Vi hadde en hard fight lenge, men på tampen ble det ganske komfortabelt egentlig, bekrefter norgesmesteren.

Ny topplassering

Nystrøm endte ti under par for turneringen, og vant til slutt tre slag foran Franziska Sliper (Sola GK), som knep andreplassen etter finaledagens beste score (-3).

Sandtorv Lussand, som i fjor bare var ett slag fra kongepokalen på Miklagard, måtte nøye seg med en ny topplassering. Med 76 slag på sisterunden ble det tredjeplass i år for den talentfulle Fana-jenta.

– Det er selvfølgelig kjedelig at jeg ikke klarte det i år heller, men samtidig er jeg ikke langt unna da. Jeg kjempet det jeg kunne, men spilte bare ikke bra nok i dag. Jeg får prøve igjen neste år, sier Mia Sandtorv Lussand.

I dagene som kommer reiser både Nystrøm og Sandtorv Lussand til USA for å starte sine college-karrierer. Nystrøm drar til universitetet i North Carolina på tirsdag. Onsdag reiser Sandtorv Lussand til South Carolina.

Med sterke prestasjoner i norsk juniorgolf i flere sesonger starter de eventyret «over dammen» som nummer 330 og 200 på verdensrankingen for amatører.

– Jeg gleder meg veldig til å starte på noe nytt, sier Vilde Marie Nystrøm.

– Jeg drar dit for å spille bra, komme med på laget, spille turneringer og utvikle meg så mye jeg klarer. Så får vi se hva som skjer etter det.

Den samme innstillingen har Mia Sandtorv Lussand.

– Det blir et nytt kapittel, som jeg gleder meg masse til. Jeg reiser bort dit for å bli så god som jeg kan bli, så får vi se etter hvert om jeg blir god nok, sier Fana-jenta.

Resultater NM 2022

Powered by Labrador CMS