Sørafrikaneren har ikke prestert opp mot normalt nivå i det siste. I The Heritage sist uke gikk han runder på 75 og 78 slag, og han var milevis unna å klare cuten.
Denne uken er han på plass i Sør-Korea, der han deltar i Ballantine’s Championship på Europatouren. Og Els har med seg et nytt våpen i arsenalet sitt: en mageputter.
Og det går ikke upåaktet hen blant medspillerne.
– Jeg får en del tyn fra gutta på grunn av det. Men – dette er lovlige våpen. Jeg ønsker å gi det et forsøk, så får vi se. Det er en ganske ny prosess for meg, men jeg jobber med det, sier Els til europeantour.com.
Els har vært solid fra tee til green i år, men ikke fått det til å stemme på greenen. Særlig på de korte puttene. Han har slitt med å få til en god stroke.
– Jeg begynte så vidt å trene med en mageputter, og det endret svingplanet mitt. Det føles litt rart å bruke en mageputter i konkurranse, for å være helt ærlig, fordi jeg har alltid puttet med en vanlig putter.
Els deltar i sin tredje Ballantine’s Championship, og han har to topp ti-plasseringer å se tilbake på.
Mange er ferdige med sine første runder, og det er irske Damien McGrane som leder etter en start på seks under par. Like bak følger hjemmespilleren Sang-hyun Park på fem under. Det samme har Richard Finch.
Verdensener Lee Westwood er også ferdig, og han begynte med en runde på par.
Kilde: golf365.com