Det var vel kanskje bare et spørsmål om tid, men tirsdag ettermiddag kom bekreftelsen. Sommer-OL i Tokyo utsettes ett år, og vil arrangeres i 2021.

Etter at store nasjoner som Australia og Canada gjorde det tydelig at de ikke kom til å sende utøvere til lekene i Tokyo i juli, og flere nasjoner, deriblant Norge, har anmodet IOC og Japan på det sterkeste om å utsette arrangementet, var det krisemøte mellom Japans statsminister Shinzo Abe og IOC-sjef Thomas Bach tirsdag ettermiddag. Etter møtet kom meldingen mange har sett på som uungåelig: OL er utsatt. 

Mulighet for fire norske golfere

Per mars 2020 er tre norske spillere kvalifisert for OL: Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Marianne Skarpnord. I tillegg er Tonje Daffinrud nummer 310 på verdensrankingen, noe som betyr at et par gode resultater også vil få henne inn i turneringen.

Flere og flere olympiske utøvere har ytret sin mening om at det beste vil være å utsette mesterskapet. Nå er avgjørelsen tatt, og dermed mye usikkerhet rundt forberedelser og sesongopplegg fjernet for utøvere over hele verden.