Utgangspunktet før gårsdagens to kvalik-runder til The Open-mesterskapet i Kent, England om to uker var: topp-tre eller forsvinn. Og dessverre ble det det sistnevnte som skulle bli de to nordmennenes skjebne på Royal Cinque Ports-banen.

Christian Aronsen spilte stødig og solid hele dagen, men når man spiller for en plass i kanskje verdens mest prestisjetunge mesterskap er ikke det nok. Med to runder på 72 slag endte han på par for dagen og delt 13. plass. Engelskmannen Craig Hinton sikret seg deltagelse i The Open ved å vinne med sine fem under par, ett slag foran de fire som delte andreplassen. Av disse er det de to britene Andrew Johnston og Scott Henderson som får bryne seg på majorgolf 14.-17. juli.

En som skulle få en tøff dag var Losbys Peter Kaensche. Etter en håpløs åpningsrunde på 86 slag (+14) var han helt sjanseløs. Offisielt er dog ikke dette en offisiell score, da han lot være å levere scorekortet.

Torsdag begir Christian Aronsen seg ut på Ecco Tour på Mørk Golfklubb, mens Kaensche skal spille Challenge-tour i Sverige.

 

Før konkurransen

Aronsen avanserte i forrige uke fra den regionale Open-kvalifiseringen i The Buckinghamshire, England etter en runde på 70 slag. Der endte ham som nummer 12 av de 16 som sikret avansement til ukens Local Final Qualifying. Den spilles på banene Littlestone, Prince´s, Royal Cinque Ports og Rye. 

Grønmogolferen skal sammen med Peter Kaensche (Losby GK) i aksjon på Royal Cinque Ports hvor de skal spille 36 hull, begge på tirsdag. Aronsen går ut i den syvende ballen, kl. 08.35 og 14.05 (norsk tid) sammen med britene Jamie Howarth og Liam Harper. Kaensche spiller kl. 09.25 og 14.55. Til sammen kvalifiserer 12 av spillerne i dagens lokale finalekvalifisering seg til mesterskapet, fordelt på de fire banene. Aronsen og Kaensche må med andre ord komme på en tredjeplass eller høyere for å kvalifisere seg.

Totalt er det over 2 500 spillere som begir seg ut på kvalifikiseringen til The Open som spilles over fem kontinenter. Denne internasjonale kvaliken ble introdusert i 2004 for å gi flere spillere fra hele verden muligheten til å kunne sikre adgang til verdens eldste mesterskap.

Christian Aronsen har hatt et tettpakket program den siste tiden med forrige ukes kvalik og Nordea Tour på Drøbak, samt denne ukens kvalik og Ecco Tour på Mørk. Kaensche har for det meste holdt seg på Challenge-touren i år, men har her til gode å klare cuten denne sesongen.

Den 140. utgaven av The Open slår i gang på Royal St. George´s 14. juli. Regjerende mester er sør-afrikaneren Louis Oosthuizen som i fjor seiret på St. Andrews.