Fra tid til annen dukker opp historier om et ungt stortalent som har kvalifsert seg til spill på en av de store internasjonale tourene. Mest ekstremt av de alle er kineseren Tianlang Guan som i en alder av 14 år klarte cuten under årets The Masters. Eller amerikaneren Lexi Thompson, som kvalifiserte seg til Women’s U.S. Open som 12-åring.

 

Det kommer nok aldri til å bli tilfelle for en norsk juniorspiller i samme alder.

 

Idrettsforbundets regelverk hindrer nemlig Norges Golfforbund i å sende ut spillere yngre enn 13 år utenlands for å konkurrere. 

 

 Juniorsatsing i golf er tema i Netflix sin ferske dokumentar «The Short Game», som ble sluppet 12. desember. Dette er den amerikanske streaming-giganten sin første originalproduserte dokumentar noensinne.

 

I dokumentaren møter vi åtte av de mest konkurranselystne golferne i verden. Netflix har fulgt barna mens de trener og konkurrerer i junior-VM.

 

– The Short Game gir et høyst underholdende, oppløftende og familievennlig innblikk inn i en unik verden som de fleste av oss bare fantaserer om: Å være best i verden på noe. At det er barn som forfølger drømmen om å spille en sport typisk for voksne, gjør det hele enda mer spennende og inspirerende, sier Lisa Nishimura, visepresident  for «Original Documentary Programming» i Netflix.

 

Se traileren til dokumentaren under.

 

Debatten rundt aldersrelatert trening, på hvilket tidspunkt man anses som et «talent», og når man bør få lov til å konkurrere internasjonalt er en het potet i norsk idrett.

 

Hva mener du er riktig alder for å begynne å konkurrere utenlands? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!