Det ble en spennende og regntung avslutning på årets norgesmesterskap for juniorer på Losby Golfklubb, da Orlien (Losby GK) og Halvorsen (Larvik GK) begge kom bakfra for å ta sine første junior-NM-titler.

 

Formsterke Halvorsen som nylig satte ny banerekord på Oslo Golfklubb under The International Trophy, startet dagens finalerunde i lederball ett slag bak Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK).

 

Johannessen virket bunnsolid fra start, og hadde bygget seg opp en ledelse på tre slag da fire hull gjenstod. På det tidspunktet var han tilsynelatende i stålkontroll, men da innspillet på det 15. hullet havnet i vannet måtte fjorårsvinneren signere for en dobbelbogey, og åpnet samtidig døren for Halvorsen.

 

Muligheten tok Halvorsen godt vare på, og med birdies på de to siste hullene sikret han seier med ett slags margin. Halvorsens sisterunde var på 69 slag, to under par og tok ham til fem under sammenlagt.

 

– Dette er det største jeg har opplevd på golfbanen så langt, og med NM-gull i dag har jeg oppnådd ytterligere et delmål. Det er skikkelig gøy å kunne smykke seg med en NM-tittel. Faktisk hadde jeg ikke regnet med å snyte Kristian med seieren, men vi er gode kompiser så han tok det ikke så veldig tungt – tror jeg, sier Andreas Halvorsen til Norwegian Golf Teams Facebook-profil.

 

Halvorsen og Johannessen var overlegne i toppen, og kampen om seieren ble en ren duell mellom de to landslagsspillerne. Nærmeste utfordrer ble Asker GKs Knud Andreas Krokeide på +5 alene på tredjeplass. Stavanger GKs Petter Mikalsen gikk i lederball med Halvorsen og Johannessen, men falt i fra og ned til 5. plass, +7 totalt. Selv om Halvorsen har to år igjen på videregående skole, velger han til høsten high school ved Jacksonville i USA.

 

– Skal jeg bli en bedre golfer så må jeg gjøre noe de andre ikke gjør. Jeg er overbevist om at jeg vil utvikle meg som golfspiller ved å reise til USA i ung alder, sier han.

 

I jenteklassen startet Katerina Jæger (Stavanger GK), Maria Tønnessen (Grimstad GK) og Mariell Bruun (Larvik GK) i delt ledelse på syv over par. Da dagen var omme var det imidlertid ingen i lederball-trioen som stod på toppen av pallen.

 

I stedet kunne hjemmehåpet og overraskelsen Pernille Langseth Orlien juble for seier etter en sterk avsluttende 73-runde. Hun avsluttet +10 totalt, ett slag foran Tønnessen. Melands Kristin Simonsen kapret den siste pallplassen.

 

– Det var bedre enn jeg hadde forventet meg på forhånd. For å være ærlig så turde jeg ikke å titte på resultattavlen. Derfor visste jeg ikke hvordan jeg lå an i forhold til de andre, men jeg skjønte at jeg spilte bra da det begynte å komme publikummere mot slutten av runden. Jeg var forferdelig nervøs da jeg slo ut på det 18. og siste hullet. Dermed avsluttet jeg med en dobbelbogey og to over par på runden, sa Orlien til Norwegian Golf Teams Facebook-profil etter seieren.

 

Dette var Orliens andre seier på Team Norway Junior Tour, men hennes største seier i karrieren så langt. Hun har aldri spilt på landslaget, og er heller ikke valgt ut til årets EM-lag. Hun er enn så lenge med i NGFs utviklingsgruppe.

 

– Jeg skal innrømme at det er litt kjedelig, men vi skal huske på at det er mange andre gode jenter som fortjener en plass på landslaget. Nå har jeg ett år igjen på videregående skole og jeg tipper at det er godt å ha med seg et NM-gull på CV’n når jeg skal søke studieplass i USA neste år, forteller Orlien.

 

Neste Team Norway Junior Tour-turnering på programmet er på Hauger fra 3. til 4. august.

 

Norsk Golf gratulerer vinnerne!

 

 


 

Runde 2

 

Regjerende mester Kristian Krogh Johannessen har overtatt ledelsen i junior-NM. I jenteklassen blir det en spennende avslutning med tre jenter i delt ledelse.

 

Det var svensk ledelse etter første runde i gutteklassen av norgesmesterskapet for juniorer. Onsdag ble imidlertid Kungsbackas Christoffer Skårbring henvist ned til en delt 6. plass, og fjorårsvinner Kristian Krogh Johannessen har overtatt ledelsen.

 

Med fire birdies og to bogeys på scorekortet signerte drammenseren for en sterk 69-runde, og ligger nå fire under par sammenlagt. 

 

– En ny runde på to under par er jeg fornøyd med, og jeg gleder meg til morgendagens finalerunde, sier Johannessen til Team Norway Junior Tours Facebook-side.

 

Runden gir ham en ledelse på ett slag på Larviks Andreas Halvorsen før torsdagens finalerunde. Halvorsens 68-runde var feltets laveste onsdag.

 

Forhåndsfavorittene leverer varene i toppen, og Stavanger GKs Petter Mikalsen har klatret opp på den siste pallplassen takket være en 73-runde i dag. Nå deler han tredjeplassen med Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Knud Andreas Krokeide (Asker GK), som begge lå på tredjeplass også før andrerunden. Trioen ligger to over par sammenlagt, seks slag bak Krogh Johannessen.

 

I jenteklassen er det duket for thrilleravslutning, med tre jenter i delt ledelse før siste runde. Larviks Mariell Bruun startet dagen på 7. plass, men deler nå ledelsen på +7 med Katerina Jæger (Stavanger GK) og Maria Tønnessen (Grimstad GK) etter en sterk 73-runde.

 

– Dette blir skikkelig gøy! I lederballen er vi alle 1994 årgang, og det betyr jo at vi er siste års juniorer og representerer litt av den «eldre» garden, smiler Mariell Bruun til Team Norway Junior Tour.

 

Hun var storfornøyd med runden på to over par.

 

– Jeg spilte veldig bra og var faktisk to under par etter 12 hull, men på det 13. hullet kom det en dobbelbogey. Slagene var stabile, men det var først og fremst på puttinggreenen jeg skapte en god score. Jeg hadde ingen putter som var for korte, og det var en målsetting før runden. Etter den første runden trente jeg putting i tre og en halv time, og fikk betalt for det, forklarer Mariell Bruun, som lørdag reiser til England for å spille EM Lag for damer. Til høsten reiser hun til Denver i Colorado, USA. Der venter fire år med studier.

 

Hjemmehåpet Pernille Langseth Orlien var i delt ledelse med Jæger og Tønnessen etter åpningsrunden, men falt til 4. plass med 78 slag.

 

Oslo Golfklubb dominerte i forrige ukes lag-NM for juniorer med seier i både jente- og gutteklassen. Denne uken har det imidlertid ikke gått like på skinner. Kristoffer Reitan er beste Oslo-golfer i gutteklassen på delt 13. plass, mens Sofie Kjus Huseby er best i jenteklassen på 12. plass.

 


 

Runde 1

 

Kungsbacka Golfklubbs Christoffer Skårbring leder etter første dag av NM for juniorer på Losby Golfklubb. I jenteklassen er det delt ledelse mellom tre (norske) spillere.

Når det kommer til golf har Norge alltid vært i skyggen av våre svenske naboer i øst. Nå leder en svenske til og med norgesmesterskapet for juniorer på Losby!

 

Dagens navn så lenge ut til å bli unggutten Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), som var fem under for dagen etter 11 hull. Bergenseren tapte imidlertid noen slag i innspurten, og måtte ta til takke med en runde på en under par, og delt tredjeplass med Askers Knud Andreas Krokeide da dagen var omme.

 

I føringen er Kungsbackas Christoffer Skårbring, som åpnet med en sterk runde på tre under par. Svensken spilte stabilt hele veien, og med fire birdies og bare en bogey på scorekortet tar han med seg en ett slags ledelse på fjorårsvinner Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) til onsdagens andrerunde.

 

Fire av fjorårets seks medaljevinnere fra junior-NM på Larvik Golfklubb er ikke med i år. Krogh Johannessen og Petter Mikalsen (Stavanger GK) er de eneste medaljevinnerne fra 2012-utgaven av turneringen som stiller til start på Losby. 

 

På papiret er det Krogh Johannessen som leder i gutteklassen. Ettersom det er et norgesmesterskap, teller ikke lederen Skårbring offisielt med i turneringen.

 

– Dette var en morsom runde. Spillet var stabilt, selv om jeg gjorde noen dumme feil. Dermed ble det bogey på tre hull, men til gjengjeld hadde jeg fem birdies. Totalt sett er jeg fornøyd med runden, og jeg er optimistisk med tanke på det som venter de to neste dagene. Imidlertid er det mange gode gutter i startfeltet og mye kan skje, sa Krogh Johannessen til Team Norway Junior Tours Facebook-side etter runden.

 

Drammenseren har et tett program i vente. Lørdag setter han seg på flyet til Skottland og det som forhåpentligvis blir sesongens høydepunkt så langt, lag-EM for gutter.

 

I jenteklassen er det tre jenter som deler ledelsen. Maria Tønnessen (Grimstad GK), hjemmebanespiller Pernille Sol Langseth Orlien og Katerina Jæger (Stavanger GK) ligger alle en over par etter den første av tre runder. Bergen GKs Renate Hjelle Grimstad ligger nærmest tet-trioen ett slag bak.

 

NB! Team Norway Junior Tour melder på sin Facebook-profil at Oslo GKs Celine Desiree Karlung gjorde hole-in-one på Losbys «hull 19» tirsdag. Det 105 meter lange par 3-hullet erstatter det ordinære hull 12 som er satt ut av spill denne uken.