– Det er morsomt å endelig få den første søknaden i hendene. Dette er en lang prosess, men nå føler vi at vi er et skritt nærmere, sier generalsekretær Tor-Anders Hanssen til Norsk Golf.

 

25. juni skal NGF-styret ta stilling til hvilken klubb som skal fronte Solheim Cup-søknaden.

 

I 2012 var det fem norske klubber som meldte sin interesse for å være vertskap for Solheim Cup i 2019: Larvik, Losby, Miklagard, Oslo- og Stiklestad Golfklubb. Stiklestad trakk sin søknad kort tid etterpå.

 

I løpet av de nærmeste dagene forventer NGF å motta søknader fra både Losby og Miklagard. Tor-Anders Hanssen kan samtidig røpe at Larvik GK har besluttet ikke å søke.

 

 

Grunn til optimisme

 

Daglig leder i Oslo GK, Niels Vik mener det er bra et norsk Solheim Cup blir nært Oslo.

 

– Søknaden vi har levert i dag viser først og fremst at dette er noe vi virkelig vil. Østlandet og Oslo er et naturlig sted å ha Solheim Cup. Det er her store deler av landets golfere befinner seg. Med tanke på logistikken rundt et slikt stort arrangement er det også det mest naturlige valget. I Oslo har man alt man trenger, sier Vik til Norsk Golf.

 

NGF skal legge frem sin innstilling overfor styret uken før 25. juni. I den prosessen er banearkitekt Christian Lundin og den erfarne Ladies European Tour og Solheim Cup-konsulenten Marc Anderman leid inn for å bistå med sin vurdering av anleggene.

 

– Jeg skal konsultere forbundet slik at de har best mulig sjanse til å få Solheim Cup i 2019. Jeg har jobbet med de syv siste Solheim Cup-turneringene for Ladies European Tour, med alt fra sponsorarbeid til selve arrangementet. Jeg kjenner arrangementet ut og inn, og vet godt hva som kreves av arrangøren, forklarer Anderman om sin rolle til Norsk Golf. 

 

Enn så lenge ønsker han ikke å mene noe om hvor stor sannynligheten er for at kvinnegolfens største turnering kommer til norsk jord om fem år. Han legger likevel ikke skjul på at Norge sitter med to ess i ermet:
 

– Historikk betyr mye for et slikt mesterskap. Vi må ikke glemme at det har blitt spilt Solheim Cup kun 13 ganger. Norge er hjemlandet til Karsten Solheim, og det har en historisk betydning for turneringen. Også har dere Suzann Pettersen. Hun er en ekstremt verdifull ambassadør for Norge.

 

 

Venter sterke søknader

 

Ladies European Tour er ikke ventet å ta en avgjørelse om hvilket land som får Solheim Cup i 2019, før etter neste Solheim Cup i Tyskland i 2015. Det er fortsatt uvisst når Norge må levere inn en eventuell søknad.

 

– Foreløpig har vi ikke fått noen eksakt dato, men mye tyder på at det blir rundt første kvartal neste år, sier Tor-Anders Hanssen.

 

Mange har pekt ut Oslo GK som et naturlig førstevalg når Solheim Cup skal arrangeres, både med tanke på at det Tuttas hjemklubb, den sentrumsnære beliggenheten, og deres lange fartstid med å arrangere større turneringer. Tor-Anders Hanssen sier det imidlertid er for tidlig å peke ut noen favoritt.

 

–  Oslo GK har gjort en kjempejobb, men ut fra hva jeg har hørt kommer både Miklagard og Losby til å levere veldig sterke søknader. Vi gleder oss til å lese alle søknadene, sier Hanssen.

 

 

Hvilken klubb mener DU bør velges? Oslo, Miklagard eller Losby? Fortell oss din mening i kommentarfeltet under.