Pga tour//

Over to år siden sist – nå er han tilbake på startstreken

For første gang siden september 2021 er Kristoffer Ventura tilbake i et PGA tour-felt. Med en sponsorinvitasjon skal han spille helgens Houston Open mot blant annet Scottie Scheffler. 

For første gang på over to år er Kristoffer Ventura tilbake på PGA-touren.
Publisert

Denne uken har PGA-touren beveget seg til Texas, hvor Houston Open står for tur. Flere av golfens største stjerner velger å stå over denne turneringen, men det betyr at flere andre får muligheten til å vise seg frem på den største scenen. 

En av de heldige er norsk-mexikanske Kristoffer Ventura (29). 

De siste årene har han spilt på Korn Ferry-touren, men så langt i årets sesong har han levert flere gode prestasjoner på utviklingstouren med andreplass i Argentina Open som foreløpige årsbeste. 

Det var prestasjonen i Buenos Aires som førte til denne ukens sponsorinvitasjon – og et mini-comeback til PGA-touren for første gang på over to år. 

Opp mot verdenseneren

Selv om flere store navn, som Venturas egen romkamerat og landsmann Viktor Hovland, ikke deltar i Houston, er det mange ekstremt dyktige spillere i feltet. 

Ventura skal måle krefter mot blant annet verdensener Scottie Scheffler og U.S. Open-vinner Wyndham Clark, samt tidligere vinnere på touren som Sahith Theegala, Jason Day, Will Zalatoris og Tony Finau.

Det betyr ikke nødvendigvis at Ventura ikke hører hjemme i dette selskapet. Det er ikke veldig lenge siden han selv hadde PGA tour-kort, og jevnlig kjempet mot spillere av det kaliberet. Houston Open blir hans 51. PGA-turnering, og i tillegg har han hatt en start på Korn Ferry-touren med fire av seks klarte cuter. 

Kristoffer Ventura har mye å spille for denne uken.

Kjemper om OL-plass

Om han skulle ende opp med å vinne turneringen vil han få spillerettigheter på PGA-touren ut 2026-sesongen, samt plass i Masters og PGA Championship. Med en topp ti-plassering vil han få invitasjon til å delta i neste ukes turnering Valero Texas Open, og enda en mulighet til å sikre seg PGA tour-kort neste sesong. 

Men det er kun hvis Ventura havner helt i toppen av ledertavlen i Houston. 

Det han nærmest uansett vil få er verdensranking-poeng som er viktig av flere grunner. Naturligvis vil han klatre opp fra 406. plassen han nå sitter på, men også større sannsynlighet for å spille OL i Paris. I skrivende stund er han akkurat på riktig side av grensen, men ikke med god margin. 

OL-uttaket skjer ikke før i juni, bare noen uker før lekene går i gang. Først skal Ventura faktisk spille Houston Open. 

Norsk-mexikaneren slår ut sammen med Ben Silverman (Canada) og Paul Barjon (Frankrike) klokken 19.48 (norsk tid) torsdag kveld.

NB! Du kan se turneringen på Discovery+ og Eurosport. Sendingen begynner kl. 21.00!

Powered by Labrador CMS