Carlsen (21) avsluttet med en meget imponerende runde på 65 slag (-4) og ble med det den eneste spilleren i feltet som noterte seg for en runde på 60-tallet denne helgen, samtidig som han var den eneste spilleren som endte under par for turneringen.

Med en totalscore på tre under par vant han med syv slag til andremann, Ski Golfklubbs Lasse Gerhardsen. Erlend Kristoffersen (Mjøsen GK) og Sebastian Mørk Andersen (Nøtterøy GK) delte tredjeplassen på syv over par.

Carlsen har spilt solid hele turneringen, og gjorde på sine to runder intet mindre enn 11 birdies. 

I kvinneklassen var det Moss & Rygge Golfklubbs Stine Pettersen som gikk av med seieren. Med en totalscore på tre over par endte hun henholdsvis åtte og tolv slag foran Stavanger-jentene Katerina Jæger og Marthe Wold.

Neste Norgescup avvikles på Borregaard Golfklubb 28. mai.

 

Runde 1

Lørdag gikk startskuddet for årets første Norgescup-turnering på Solastranden Golfklubb. Norgescup er det øverste turneringsnivået i Norge for mannlige og kvinnelige elitespillere.

Etter første runde er det Haga Golfklubbs Christoffer Carlsen (21) og Alexander Rye Sundsten fra Borre som deler ledelsen på en over par, 70 slag. Carlsen gjorde fem birdies, en dobbelbogey og fire bogeys. Sundsten sin runde var av det mer stabile slaget med to birdies, tre bogeys og resten par. En lang rekke spillere puster dem i nakken.

Lasse Gerhardsen og Are Friestad deler tredjeplassen slaget bak, mens hele ni spillere deler femteplassen på tre over. Blant dem er Moss & Rygge Golfklubbs Kristoffer Ventura, som for et par uker siden gikk seirende ut av det franske åpne mesterskapet for juniorer.

Kampen om seieren er med andre ord helt åpen. 31 spillere har en margin på fem slag eller færre opp til teten før morgendagens avslutningsrunde. 

I kvinneklassen er det Stine Pettersen (Moss & Rygge GK) som leder med to over par. Tre slag bak følger Katerina Jæger (Stavanger GK) på andreplass. Vilde Eriksen (Borregaard GK) ligger på tredje med sine syv over par.