Med ni under par sammenlagt vant Stavanger GKs Marthe Wold, Mine Othilie Riis Lied, Rikke Nordvik og Vilde Marie Nystrøm med imponerende 19 slag sammenlagt.

– Det er veldig, veldig deilig! Vi er alle ganske slitne nå etter tre lange dager, men det var veldig gøy. Lag-NM er en utrolig kjekk turnering, sa Wold til Norsk Golf etter runden, mens resten av laget nikket anerkjennendende.

– Det er veldig forskjellig fra å spille individuelle turneringer, og mye gøyere. Det blir en helt annen type golf, skyter Riis Lied inn.

– Det blir lettere å spille bra, for man slipper den negative indre dialogen man ofte kan få når man spiller med seg selv. Det blir i stedet en positiv tre dialog, fastlår Wold

Riis Lied sier bestball-rundene på henholdsvis 61 og 65 slag fredag og lørdag dannet grunnlaget for den overlegne seieren. I de individuelle avslutningsrundene ble det tre scorer på 73 slag (+1), som oppsummerte den gode laginnsatsen, der alle var med på å dra lasset.

– Vi spilte veldig smart hele uken og tok ikke så mange sjanser. Det er en bane som passer oss ganske bra, og den minner på mange måter litt om hjemmebanen vår, sier Nystrøm.

Seieren betyr at Stavanger fikk revansj etter å ha endt på tredjeplass på hjemmebane i fjor. Oslo Golfklubb endte på andreplass på Vestfold GK med ti over par, mens Sola GK fulgte slaget bak på den siste plassen på pallen. 

I motsatt ende av leaderboardet ble det nedrykk på Losby GK og Miklagard Golf, mens Ålesund GK og Larvik GK sikret opprykk fra førstedivisjon.

(Artikkelen fortsetter under)

Fra venstre: Mine Othilie Riis Lied, Vilde Marie Nystrøm, Marthe Wold og Rikke Nordvik. (Foto: Christian Døvle)

– Deilig endelig å få gjort jobben

I herreklassen ble det heller aldri ordentlig spennende på søndag da Oslo Golfklubbs Haakon M. Mathiesen, Oscar Bach, Sander Akeren, Michael A. Mjaaseth og Espen Kofstad tok tilbake lag-NM-trofeet for første gang siden 2016 – med ti slags margin.

Det smakte ekstra godt med tanke på at de tapte i omspill mot Miklagard i fjor.

– Det er sykt deilig. Vi har vært nære på i tre år nå, så det var deilig å endelig å få gjort jobben. Det var ikke vi som spilte sist, så det er kult at den nye generasjonen på Oslo GK kunne fikse seieren, smilte Sander Akeren til Norsk Golf etter runden.

– Vi følte vi hadde litt å revansjere fra fjoråret. Da var det ekstra deilig å vinne med litt god margin i tillegg, sier Mjaaseth.

(Artikkelen fortsetter under)

Fra venstre: Sander Akeren, Michael A. Mjaaseth, Oscar Bach, Haakon M. Mathiesen og lagkaptein Erik Woods. (Foto: Christian Døvle)

Da lagkaptein Erik Woods tok imot trofeet foran klubbhuset til Vestfold Golfklubb, var det to spillere han trakk spesielt frem: yngstemann Oscar Bach på 14 år, som deltok i lag-NM for første gang, men spilte som en garvet veteran, og 20 år eldre Espen Kofstad, som viste vei for Oslo GK de to første dagene, men som glimret med sitt fravær på sisterunden på vei til en turnering i Italia.

– Kofstad er med i lag-NM hvert eneste år, og det betyr så utrolig mye for oss. Det er til stor inspirasjon for alle på laget.

(Les også: Kofstad viser vei: – Jeg elsker lag-NM!)

– Også er jeg veldig imponert over hvordan Oscar har prestert i hans første lag-NM. Det er virkelig sterkt, sa Woods.

Bach regnes som Golf-Norges kanskje aller største talent i sin aldersgruppe. Selv om han har spilt lag-NM for Oslo GKs juniorlag tidligere, syntes han det var noe helt annet å spille med de beste.

– Det har vært veldig gøy å få kunne være en del av dette laget. Lagånden har vært utrolig bra, sier Bach.

(Artikkelen fortsetter under)

Yngstemann Oscar Bach, her flankert av Sander Akeren og Michael A. Mjaaseth, høstet mye skryt for sin lag-NM-debut. (Foto: Christian Døvle)

Mjaaseth trekker også frem laginnsatsen som nøkkelen til seier:

– Vi har hatt mange gode diskusjoner og jobbet sammen hele veien. Vi kom hit for å vinne, så vi satte litt press på oss selv. Men vi vet vi er gode golfspillere hele gjengen, og vi visste at vi kunne vinne hvis vi spilte ok og unngikk dumme feil.

Mathiesen, Bach, Akeren og Mjaaseth avsluttet med runder på 73, 75, 70 og 71 slag, og de endte dermed hele 36 slag under par sammenlagt på de tolv rundene i lag-NM.

Stavanger GK tok sølvmedaljen med 26 under par, etterfulgt av Drøbak GK som snek seg forbi Miklagard på sisterunden og kapret den siste plassen på pallen med -9 totalt – ett slag foran Miklagard.

Fana GK og Sola GK endte på 13. og 14.-plass og rykket ned til 1. divisjon, mens Trondheim GK og Losby GK tar steget opp til toppdivisjonen neste år. Da skal lag-NM spilles på Oslo GK.

Resultater lag-NM damer

Resultater lag-NM herrer