Martens har ikke konkurrert på europatoren siden Buick Championship i midten av mai. Hun skadet ankelen da hun tråkket over på flyplassen på vei hjem fra en turnering i januar, og spilte seg gjennom smertene de påfølgende ukene.

I mai fikk hun beskjed om at hun måtte ta seks ukers pause. Sommerens comeback ble imidlertid aldri noe av. Det ble oppdaget at to måneder med støtteskinne rundt ankelen ikke hadde hjulpet, og Martens måtte dermed legge seg under kniven.

Dermed ble det med kun fem turneringer på Ladies European Tour i år for Martens, som måtte søke om «medical exemption» fra Ladies European Tour. Spillere som har gått glipp av store deler av sesongen, kan søke om medisinsk fritak fra touren og være garantert samme arbeidsrettigheter på touren i 2016. 

Reglene for «medical exemption» sier at spillere som har spilt seks turneringer eller flere, ikke er kvalifisert til å søke om fritak. Caroline Martens hadde spilt fem, men de tre turneringene hun spilte i tillegg på Symetra Tour i april gjorde utfallet mer usikkert.

Nå er endelig alle papirer i orden.

– Nå er det ingen usikkerheter lenger. Jeg har fått medical både på Ladies European Tour og Symetra Tour, så jeg kommer til å ha masse muligheter i 2017. Mitt fokus vil være på Ladies European Tour, men jeg vil supplere med Symetra Tour-turneringer når det passer i programmet, sier Martens til Norsk Golf.

Nervepirrende innspurt

For flere av Martens’ Team Norway-kollegaer er det langt større usikkerhet rundt hvordan 2017-sesongene kommer til å se ut.

Marita Engzelius, som de siste årene har konkurrert på amerikanske Symetra Tour, er i Colombia, hvor hun spiller prekvalifisering til neste års Ladies European Tour. Der må hun ende blant de to til fire beste for å komme videre til finalesteget. Feltet består av bare syv spillere, og Engzelius deler ledelsen etter første runde.

Rachel Raastad spiller pre-kvalifisering i Marokko fra 9. til 12. desember. Hun har konkurrert på LET Access Series, andredivisjon i Europa, de to siste  sesongene.

Ladies European Tours Q-School-finale spilles i Marokko fra 17. til 21. desember. Juniorene Celine Borge (18) og Madelene Stavnar (15) er allerede sikret en plass i finalen.