PGA TOUR VS. LIV//

PGA-lederen har fortsatt tro på sammenslåing

For første gang på flere måneder fikk golfverden en oppdatering fra Jay Monahan. Den tidvis kritiserte PGA-sjefen tror fortsatt golfens herre-elite kan finne tilbake til hverandre igjen. 

I forkant av denne ukens Players Championship stilte PGA-tourens øverste leder, Jay Monahan, opp på en sjelden pressekonferanse.
Publisert

Sist Jay Monahan, topplederen hos PGA-touren, satt ved et podium og svarte på spørsmål fra pressen var samme uke som Viktor Hovland vant FedExCup-en sammenlagt. 

Det er syv måneder siden. 

Siden da har forhandlingene mellom PGA-touren og det saudi-arabiske oljefondet (PIF) pågått bak lukkede dører. Målet har vært å finne en måte hvor spillere som Rory McIlroy og Scottie Scheffler kan jevnlig konkurrere mot Jon Rahm og Brooks Koepka igjen. 

Monahan understreket flere ganger i løpet av den snaue timeslange seansen at forhandlingene går fremover, men at han ikke ville røpe detaljer. 

– Våre forhandlinger akselererer når vi (han og PIF-sjef Yassir Al-Rumayyan journ.anm.) tilbringer tid sammen. Selv om vi fortsatt har flere utfordringer som må finnes ut av, har vi en felles visjon om å dempe støyen og realisere golfens verdensomspennende potensiale, sa PGA-lederen ifølge Golf Digest

– Fans er de viktigste

En av de sentrale spørsmålene for mange er hva som skjer med spillerne som gikk til LIV i første omgang. Det er ingen hemmelighet at store navn som Brooks Koepka, Jon Rahm, Bryson DeChambeau og Dustin Johnson øker verdien til den saudi-arabiske ligaen. Både blant fansen og i forhandlingene. 

Monahan svarte kort på spørsmål om disse temaene og generelt om detaljene i forhandlingene. 

– Jeg innser at dette er frustrerende for dere alle, men det er ikke i PGA-touren, spillernes eller PIFs interesse at jeg snakker om hvor langt vi er kommet i diskusjonene. Jeg kan ikke dele noen detaljer på den fronten. 

Samtidig understreket han at hverken han selv, spillerne eller noen andre organisasjoner er den viktigste parten i denne konflikten. 

– Golffans er de viktigste. De er lei av å høre om konflikt, penger og hvem som får hva. De vil se verdens beste golfspillere konkurrere i turneringer med historie, betydning og hvor arv står på spill, på baner de kjenner igjen og elsker, sa han. 

Golffans er ifølge Monahan den viktigste parten i forhandlingene. Her fra WM Phoenix Open i år.

Derfor mener han en sammenslåing er den beste løsningen for alle parter.

– Jeg tror at det beste utfallet er å forhandle frem en avtale med PIF. Jeg tror at en endelig avtale vil være i sportens interesse, og til syvende og sist i tourens interesse.

– Vi har forpliktet oss til å prøve å komme frem til det punktet hvor man kan bli enige om en sammenslåing, fastslår han. 

PIF visste om SSG-avtalen

Tidligere i år ble det klart at det amerikanske konglomeratet Strategic Sports Group (ledet av Fenway Sports Group journ.anm) skal investere opptil 31,5 milliarder kroner i PGA-touren de kommende årene. 

Tirsdag bekreftet Jay Monahan at Yassir Al-Rumayyan og flere i PIF at denne avtalen ville gå i boks. Flere amerikanere dro på besøk til Saudi-Arabia i desember for å diskutere hvordan de så på den da potensielle avtalen. 

Yassir Al-Rumayyan, lederen av PIF, visste at avtalen med SSG var nært forestående i desember.

– Både SSG og PGA-touren ønsket å snakke direkte med det saudi-arabiske oljefondet før man ble enige om en eventuell avtale. Under det besøket ble avtalen diskutert med Al-Rumayyan og andre nøkkelpersoner, og til slutt enstemmig vedtatt om å inngå avtalen med SSG. 

Powered by Labrador CMS