Les også: C More overtar TV-rettigheter fra Viasat Golf 

PGA Tour-sendingene blir å se på Eurosport og strømmetjenesten Dplay fra og med januar 2016. Rettighetene inkluderer minimum 36 PGA Tour-rettigheter per sesong, samt Presidents Cup i 2017, 2019 og 2021.

 Eurosport Norge vil sende i snitt minimum to timer hver dag fra torsdag til søndag under hver PGA Tour-turnering. Brukerne av Dplay vil få tilgang til alt som er tilgjengelig fra arrangørens side.

– Dette er en flott rettighet for oss. Bak folkesportene fotball, ski og håndball er Norges Golfforbund det største særforbundet i landet. Her er det et stort potensiale for oss som TV-hus, og vi skal gjøre alt vi kan for å tilby folk den beste golf-dekningen Norge har sett, både på lineær-TV og digitalt, sier sportsjef Jan Erik Aalbu i Discovery Networks i pressemeldingen.

– Det er bare å glede seg til å se Tiger Woods, Rory McIlroy, Phil Mickelson og ikke minst den nybakte Masters-vinneren Jordan Spieth i aksjon. Dette er golfens Champions League, og på Eurosport Norge ser du det gratis. Det er, så vidt meg bekjent, første gang det norske folk har muligheten til å se en av verdens mest prestisjefylte golf-turneringer uten å måtte betale for det. Samtidig håper vi selvsagt at vi kan booste abonnentmassen på Dplay med alt det gode PGA TOUR-innholdet vi tilbyr digitalt, sier Aalbu videre.

Det var i utgangspunktet nå TV2-eide C More Norge som overtok PGA Tour-rettighetene fra Viasat Golf på et nordisk nivå.

Etter det Norsk Golf erfarer beholder C More Danmark og Sverige visningsrettighetene til PGA Tour, mens Discovery Networks nylig kom inn og overbydde C More for å sikre visningsrettighet i Norge. Rettighetene gjelder fra 2016 til og med 2021, og inkluderer ikke majorturneringene. De er fortsatt i Viasats eie frem til 2018. Masters-rettighetene forhandles på sin side hvert år.

Thierry Pascal fra PGA TOUR uttrykker at de er tilfreds med å ha landet den nye avtalen.

– Vi i PGA TOUR er strålende fornøyde med å gå inn i dette langvarige samarbeidet med Discovery Networks, det kommer til å øke dekningen av touren i Norge fra 2016. Vi synes Discoverys tanker om å utvide distribusjonen på både Eurosport og Dplay er veldig spennende. Det sikrer en enda bedre eksponering av alle klassespillerne som konkurrerer i PGA TOUR-en, sier Thierry Pascal, Vice President, International Media i PGA TOUR i pressemeldingen.