Pink Cup, også kjent som Golf-Norges viktigste turnering, går nå inn i sitt tiende år. Siden oppstart har golfklubbene samlet inn over ni millioner kroner til brystkreftsaken, og pengene som har kommet inn gjennom årenes løp, har vært viktige bidrag til forskning på brystkreft.

I fjor var 77 klubber og 2765 spillere med på Pink Cup, og mer enn 1,45 millioner kroner kom inn fra klubbenes egne arrangementer. I år er det nye sjanser til å støtte kampen mot brystkreft og samtidig ha en fin dag på golfbanen.

Den golfklubben som samler inn mest penger i år, vinner en dronefilm fra dRonnonse.no til en verdi av 15 000 kroner.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

(musikk: Soundcloud (https://soundcloud.com/teddiemusic)

De fire siste årene er det lille Sotra GK i Hordaland som har vært i en særklasse for seg i innsamlingstoppen i Pink Cup. I fjor samlet de inn 244 144 kroner. I Pink Cup-finalen på Sunnmøre GK i september var det hjemmelaget som kapret de to øverste plassene på pallen.

Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen, sier til Norsk Golf at golfens engasjement for brystkreftsaken har vært unikt.

– Pengene er én ting, men engasjementet er minst like viktig for oss. Folk bruker det som en døråpner for egne tanker og det å snakke om kreft og alminneliggjøre sykdommen.

– Pengene blir definert til forskning på brystkreft, som er blant de forskningsområdene med høy kvalitet. Det viser seg igjen i overlevelse, bedre behandling, mindre senskader og høyere livskvalitet, sier Ryel.