I likhet med Spieth spiller også Blixt sin første Masters-turnering noensinne, og svensken har bevist at han er mer enn rustet til å håndtere presset som medfølger å spille golfens største turneringer. Blixt debuterte i The Open Championship i fjor med 26. plass, og i PGA Championship, hans andre major noensinne imponerte han med en sterk fjerdeplass.

 

Nå har han muligheten til å gå hele veien.

 

Les også: Da Blixt spådde svensk majorseier til Norsk Golf 

 

Kanskje er det like greit at 29-åringen slipper presset som medfølger å gå i lederball søndag. Med ett slag opp til Jordan Spieth og Bubba Watson på toppen av leaderboardet, er Blixt i perfekt angrepsposisjon. Dette er andre major på rad Blixt starter i søndagens nest siste ball.

 

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg ligger an, det er helt kanon. Jeg kunne så klart ha senket noen flere putter der ute, men samtidig hadde jeg også flaks der ute noen ganger, sier Blixt til Svensk Golf

 

Les også: Spieth kan slå Tigers Masters-rekord

 

Blixt spilte solid de første ni med to birdies og syv par. Back nine ble av det mer fargerike slaget. Der gjorde han tre bogeys, to birdies, og resten par.

 

Svensken er en av tourens beste på greenene, men sier han må løfte spillet sitt fra tee søndag om han skal vinne. Lørdag la han sin to år gamle trofaste Cobra ZL-driver i bagen, men traff likevel bare halvparten av Augustas sjenerøse fairways.

 

– Det føles herlig å muligheten på søndag. Det er nå det vil vise seg om man er mann eller mus. Puttingen har fungert veldig bra så langt, jeg har senket mye. Om jeg bare kan holde ballen i fairway blir jeg farlig i morgen, forteller han videre til Svensk Golf.

 

Det er ikke bare Blixt som har muligheten til å skrive skandinavisk golfhistorie søndag. Danmarks Thomas Bjørn er også oppe i toppen og kjemper. Veteranen ligger to under par, kun tre bak teten. Bjørn var på ett tidspunkt lørdag helt i toppen, men falt av med tre bogey på de fem siste hullene.

 

Lederballen med Jordan Spieth og Bubba Watson slår ut klokken 20.40. Jonas Blixt og Matt Kuchar slår ut ti minutter tidligere.

 

 

Tror du Jonas Blixt klarer å gå hele veien søndag? Tipp vinneren i kommentarfeltet under!