Det opplyses i en felles pressemelding sendt ut av golfsportens øverste organer.

I uttalelsen – underskrevet av Augusta National Golf Club, European Tour, LPGA, America’s PGA, PGA TOUR, The R&A og USGA – opplyses det at folks helse settes foran alt.

– Forbli sunne

«Vi vil understreke at vi samlet setter helse og velvære for alle fremfor alt annet. Vi oppfordrer alle til å følge alle ansvarlige forholdsregler og gjøre en innsats for å forbli sunne og trygge.»

«Det er en vanskelig og utfordrende tid for alle å takle effekten av denne pandemien. Vi er oppmerksomme på hindringene fremover. Hver organisasjon vil fortsette å følge veiledningene fra de ledende offentlige helsemyndighetene, og bare gjennomføre konkurranser hvis det er trygt og ansvarlig å gjøre det,» skriver proffgolfen i sin felles uttalelse.

Beslutningen har dramatiske konsekvenser for årets majorturneringer.

R&A har bestemt seg for å avlyse The Open i 2020 på grunn av den nåværende Covid-19-pandemien, og neste mesterskapet blir på Royal St. George’s i 2021.

– Jeg kan forsikre at vi har vurdert alle muligheter, men mesterskapet lar seg dessverre ikke arrangere i år, sier R&A-sjef Martin Slumbers.

Beslutningen om avlysning er tatt etter veiledning fra den britiske regjeringen, helsemyndighetene, offentlige tjenester og R&As egne rådgivere.

U.S Open utsatt

På den andre siden av Atlanteren har de øvrige majorene foreløpig fått nye datoer.

  • U.S. Open, som skulle vært arrangert 15.-21. juni på Winged Foot Golf Club i New York, er nå offisielt planlagt til 14.-20. september. Det bekreftes at turneringen forblir på Winged Foot til tross for koronaproblemene i New York.
  • The Masters, som skulle vært avholdt på Augusta National inneværende uke, skal nå avvikles 9.-15. november.
  • PGA Championship på TPC Harding Park skal spilles 3.-9. august.
  • Ryder Cup står fortsatt oppført fra 22. til 27. september på Whistling Straits i Wisconsin.

«De siste ukene har det globale golfsamfunnet kommet sammen for å legge frem en kalender som vi håper vil tjene til å underholde og inspirere golftilhengere over hele verden. Vi takker våre respektive partnere, sponsorer og spillere som har tillatt oss å ta noen veldig tøffe beslutninger,» står det i uttalelsen.