Spillerne på Drøbak har fortsatt ingen problemer med å gjøre mange birdies, noe lederscoren etter to runder vitner om. Stavangergutten Ole Ramsnes ledet etter første runde med en åpningsrunde på solide syv under par, og fulgte opp med nok en god runde onsdag. Med fire under par (66) falt han likevel på resultatlisten, ned til en delt tredjeplass og to bak svenske Jacob Glennemo som leder på 13 under.

Også Thomas Guste-Pedersen fra Kragerø ligger på tredjeplass. Han begynte dagen på en delt 12. plass, men avanserte stort etter en bunnsolid bogeyfri runde på syv under par. Syv var forøvrig også feltets beste score for dagen.

Paul Nilbrink (Lommedalen GK) er siste nordmann på topp ti-listen med en delt niendeplass. Med en runde igjen å spille er en fortsatt i aller høyeste grad med å kjempe om seieren – kun fire slag ligger han bak Glennemo i tet. 

Ukens store skuffelse var må vel sies å være Jan-Are Larsen som til daglig spiller på Europas nest høye nivå, Challenge-touren. Med runder på henholdsvis tre og en over par endte han hele seks slag bak cutgrensen. En annen mange kanskje hadde knyttet store forhåpninger til var Kristoffer Ventura. Dessverre får heller ikke han fullført turneringen etter å ha endt på par totalt, to slag bak cut grensen. Det er likevel viktig å huske at Ventura er kun 16 år gammel, og spiller som amatør i det som er en av tre proffturneringer i Norge i år.

Noen av spillerne er fortsatt ute på banen, men i skrivende stund er det 12 av de 28 nordmennene som stilte til start som ligger an til å klare cuten. Turneringen avsluttes torsdag.

 

Runde 1

Amatøren Ramsnes (Stavanger GK) innledet det som er den første av tre proffturneringer i Norge i år med en runde på sterke syv under par (63). Dermed deler han førsteplassen sammen med danske Joachim B. Hansen og svenskene Mats Pilö og Jacob Glennemo. Ramsnes gjorde hele ti birdies på runden, samt tre bogeys. 

Neste nordmenn på resultatlisten er Dennis Den Roover, Paul Nilbrink, Kenneth Svanum (am), Stian Lund og Thomas Guste-Pedersen (am) på delt 12. plass, fire under par. 

Åtte øvrige nordmenn ligger innenfor cutgrensen som foreløpig er satt på en under par, men med de lave scorene som er ute på Akershus-banen vil den nok flytte seg enda lenger under par.

Kristoffer Ventura er en av nordmennene som ligger utenfor cutgrensen, ett slag bak med en runde på par. Dagens store skuffelse må likevel sies å være Challengetour-spiller Jan-Are Larsen som noterte seg for en start på tre over par. Det gir ham en delt 98. plass etter første dag.

 

Før turneringen

Sammen med Ecco Tour på Mørk (30. juni – 2.juli) og Norwegian Challenge på Hauger (11.-14. august) er Nordea Open på Drøbak den første av totalt tre proffturneringer i Norge i år. 28 nordmenn er med i feltet på totalt 134 spillere, blant dem kjente navn som Jan-Are Larsen, Christian Aronsen, Knut Børsheim og Paul Nilbrink. 

Nordea Open gir norske spillerne mulighet til god internasjonal matching på hjemmebane, også for amatørgolferne. Blant annet stiller Mikkel Bjerch-Andresen, Wilhelm Bogstrand, Ole B. Ramsnes og Thomas Guste-Pedersen, alle klare for det norske landlaget som spiller Europamesterskapet i juli.

Også junioren Kristoffer Ventura, en av Europas beste golfere i sin aldersklasse, er klar til å måle krefter mot de beste spillerne som spiller i Norden.

– Banen er perfekt, og vi ser frem til å kunne være vertskap for spillere, trenere, støtteapparat og publikum, uttaler Rune Hillås som er leder av organisasjonskomiteen.

Turneringen spilles over 54 hull hvor cuten blir satt etter to runder. Nordea Tour er Sveriges profesjonelle golftour med 14 turneringer for herrer og 14 turneringer for damer, men turneringer i Sverige, Danmark, Finland og Norge.

– Touren har vært spilt siden 1984 og det er en av grunnene til at det har blitt så mange gode spillere fra Sverige på alle verdens golftourer. Alle de store svenske spillerne har startet sin karriere på denne touren og touren er en veldig viktig forutsetning for spillerne til å utvikle seg som spillere og sin golfkarriere. Det er framtidens golfstjerner fra hele norden som spiller Nordea Tour, skriver Drøbak Golfklubb på sin hjemmeside.