Reitan fikk den endelige bekreftelsen på at han hadde mottatt frikortet, på mandag.

– Det er utrolig kult å få denne muligheten. Jeg har drømt om å spille på europatouren, og når jeg nå først for sjansen, har jeg større ambisjoner enn å bare forsøke å klare cuten. Jeg har lyst til å hevde meg på den øvre delen av leaderboardet, sier Reitan til Norsk Golf.

Shot Clock Masters spilles på Diamond ZZ utenfor Wien fra 7. til 10. juni. Dette er en bane Reitan har spilt bra på tidligere; I fjor vant han slagspillsdelen av lag-EM der. De minnene blir gode å ha når han skal forsøke å akklimatisere seg på det høyeste nivået han har konkurrert på, så langt i karrieren.

Når jeg nå først for sjansen, har jeg større ambisjoner enn å bare forsøke å klare cuten. Jeg har lyst til å hevde meg på den øvre delen av leaderboardet

Turneringen spilles i tillegg med et helt nytt format med «slagklokke», som teller ned fra 40 sekunder så fort spilleren har begynt å forberede slaget sitt. Hver gruppe vil ha en egen dommer som holder orden på tidsbruken, og hvis en spiller bruker mer enn 40 sekunder på å slå slaget sitt, blir han tildelt et gult kort. Etter denne første advarselen vil spilleren bli straffet med ett straffeslag for hver gang han bruker mer enn 40 sekunder.

– Det kommer til å bli en veldig annerledes opplevelse. Jeg kommer til å fokusere på rutinen min i oppkjøringen til turneringen og sørge for at jeg er effektiv i forberedelsene mine. Det blir en veldig stressende uke for de spillerne som bruker 35 sekunder på å forberede seg til hvert slag. Da blir det lite rom for feil. Hvis jeg vet jeg ligger godt innenfor, blir det lettere for meg å fokusere på å spille best mulig golf, forklarer Oslo-spilleren.

Reitan håper også på å dra lærdom fra U.S. Open-kvalifiseringen som han spilte i fjor.

– Da deltok spillere som Padraig Harrington og Y.E. Yang. Da var jeg litt lite flink å fokusere på meg selv, og rettet for mye oppmerksomhet på det faktum at jeg var der og konkurrerte mot de gutta. Når jeg kommer til Østerrike, skal jeg tørre å ta min plass. Jeg har lyst til å vise hva jeg har god for.

Bor i Spania

Høsten 2017 begynte Reitan livet som collegespiller ved University of Texas. Oppholdet i Austin ble imidlertid kortvarig, da Reitan syntes skolearbeidet tok såpass mye tid at det gikk utover golfsatsingen. I vinter kom han hjem igjen til Europa, og de siste månedene har han vært i Spania så å si hele tiden og trent.

– Jeg føler jeg har hatt ganske god progresjon i år, nå som jeg kan rette all oppmerksomheten min på golf. Samtidig kan det tidvis også være litt frustrerende. Hvis man har en dag hvor spillet ikke sitter, eller man er helt ute av rytmen, er det veldig frustrerende, ettersom golf plutselig er den eneste oppgaven jeg har nå. Samtidig er det deilig å bare ha én oppgave hver dag, nemlig å bli en bedre golfspiller.

Jeg mener banene man spiller på, kan ha mye å si på hvordan den overgangen blir. Man får testet spillet på en helt annen måte på de banene man spiller på i de største amatørturneringene.

Selv om Reitan hoppet av college, har han bestemt seg for å beholde amatørstatusen enn så lenge. Han føler han utvikler seg bedre som amatør sammenlignet med å konkurrere på Nordic League, ettersom de største internasjonale amatørturneringene spilles på langt bedre og mer krevende baner, som Reitan mener gir bedre forutsetninger for å takle den tøffe overgangen til livet på touren.

– Jeg er klar over at det er et veldig stort steg fra høyt amatørnivå til å komme på et høyt proffnivå. Jeg mener banene man spiller på, kan ha mye å si på hvordan den overgangen blir. Man får testet spillet på en helt annen måte på de banene man spiller på i de største amatørturneringene.

Et godt eksempel er banen han spiller på denne uken: Han skal delta det irske amatørmesterskapet, som går av stabelen på selveste Royal County Down i Nord-Irland – banen som flere ganger har blitt rangert som verdens beste golfbane av Golf Digest.

Neste uke bærer det videre til det franske amatørmesterskapet, og i løpet av sommeren skal han blant annet spille det britiske amatørmesterskapet, U.S. Open-kvalifisering og en tur til USA hvor verdens største amatørturnering U.S. Amateur på Pebble Beach er blant turneringene på programmet. Og til høsten planlegger han å ta fatt på europatourkvalifiseringen.

– Jeg på å komme meg gjennom Q-School og få minst en kategori på Challenge Tour. Innen den tid, er det ikke veldig aktuelt å bli proff, konstaterer Reitan.