Den Roover milevis unna

Dennis Den Roover havnet nest sist av spillerne som klarte cuten i kvalikfinalen til Nordic League.

Nordmannen gikk den tredje og avsluttende runden på Bokskogens GK på svake 11 over par (83), hans dårligste runde for turneringen.

Han endte dermed med en totalscore på 26 over par, og delte 28. plassen med svenske Alexander Jacobsson. Duoen endte opp med kun ett navn bak seg på resultatlisten, samtidig som at marginen opp til vinneren til slutt var på hele 26 slag.

Svenske Andreas Grönkvist ledet etter begge de to første rundene, men ble vippet ned fra toppen av leaderboardet på avslutningsdagen. Danske Lucas Bjerregaard vant konkurransen etter en flott 69-runde fredag – feltets laveste score for dagen. Det ga ham seier med ett slags margin på Grönkvist.

Bjerregaard vant forøvrig også det første leddet av kvaliken på Himmerland GK, der syv nordmenn kvalifiserte seg videre. Dette var Bjerregaards første proffseier, og nå allerede ti dager etterpå har han pyntet på denne statistikken.

Runde 2

Hvam-golferen hadde 16. plass som utgangspunkt for torsdagsrunden på Bokskogens GK, men falt 11 plasser på leaderboardet etter en svak andrerunde. Etter en birdiefri runde på 81 slag (+9), bestående av fem bogeys og to dobbelbogeys er han nå nede på 27. plass. Dermed endte han to slag foran cutgrensen som gikk på 17 over par.

Svenske Andreas Grönkvist fortsetter å lede turneringen, til tross for at han måtte fire over par på sin runde. Han leder med to slag på danskene Lucas Bjerregaard og Kristian Nielsen.

Det var de ti øverste på resultatlisten som sikret fulle spillerettigheter på alle Nordic League-tourene i 2012. Her måtte Mads Dahm, Joakim Åhgren og Carl-Johan Stjärnfält ut i omspill, og førstnevnte trakk omsider det korteste strået.

Til tross for sin svake plassering får Den Roover likevel spille nok av Nordea Tour-turneringer i 2012. Han får dog ikke fulle spillerettigheter på touren. Det gjør han derimot på danske ECCO Tour, takket være syvendeplassen på Himmerland for ti dager siden.

Runde 1

Dennis Den Roover (Miklagard/Hvam GK) åpnet kvalikfinalen på Bokskogens GK med en runde på seks over par (78), og deler med det 16. plassen etter åpningsdagen.

Spillere fra Danmark, Sverige, Finland, samt Den Roover fra Norge er med i turneringen der det kjempes om fulle spillerettigheter på alle Nordic League-tourene i 2012 – Nordea Tour, ECCO Tour og Finnish Golf Tour. Konkurransen spilles over tre runder fra onsdag til fredag, og er det første kvalik-turneringen for hele Nordic League noensinne.

Anna Huzelius i Nordea Tour forklarer hvorfor kun en nordmann har valgt å være med i turneringen:

Det er et frivillig kval, og det er ikke alle som har kvalifisert seg som har valgt å spille. De har allerede fått en kategori på en tour, hvilket gjør at de i prinsipp kan spille alle turneringene på den touren. For de fleste spillere er det tilstrekkelig å spille på en tour, så de nøyer seg med dette, sier hun.

Hun forklarer videre at det ennå ikke er fastsatt hvilke plasseringer som vil gi hvilke kategorier i neste års Nordic League, men at det kommer mer informasjon om dette i løpet av dagen.

Dennis den Roover har åtte slag opp til svenske Andreas Grönkvist som leder etter første runde. Grönkvist leder med to slag på Kristian Nielsen fra Danmark, og er også den eneste spilleren i feltet som er under par.

Feltet består totalt av 43 mann, og Kristoffer Ventura skulle i utgangspunktet også være med. Han trakk seg dog i siste liten på grunn av andre prioriteringer.

– Jeg skal ikke spille fordi jeg kan ikke være så mye borte fra skolen. Jeg prioriterer skolen først akkurat nå, og føler at det er det viktigste i denne perioden av året, sier Ventura til Norsk Golf.

Torsdag er det spådd vanskeligere spilleforhold i Sverige med vind og regn. På Nordea Tour sin hjemmeside spår arrangøren at cuten vil gå på rundt +18.