Den 42 år gamle nord-iren startet dagen på andreplass, fem slag bak lederen etter tre runder Chris Wood, og klatret til topps søndag med en fjerderunde på 69 slag, en under par. Presset ble tydeligvis for stort for 23 år gamle Chris Wood som øynet muligheten til å ta sin første seier noensinne på Europa-touren, og fikk en tøff dag med en avslutningsrunde på  76 slag (+6). Han falt med det til en delt andreplass sammen med sin landsmann David Lynn. På de siste ni stokket det seg virkelig til for Wood, og da han gjorde tre strake bogeys fra det 15. til det 17. hullet braste alt håp om seier.

 

Første seier siden 2008

Clarke sin rutine ble til slutt avgjørende, og han spilte solid golf store deler av dagen. Med unntak av en dobbelbogey på det 11. hullet var han stabiliteten selv, og gjorde tre birdies og 14 par. Han vant til slutt med en totalscore på seks under, tre foran Wood og Lynn. Dette var hans 13. seier på Europa-touren, og hans første siden han vant KLM Open i Nederland i 2008. 

Clarke, som i fjor var Europas visekaptein under Ryder Cup i Wales, har hatt pause siden han endte nest sist i Trophée Hassan II i Marokko i starten av april. Den pausen føler han har hjulpet veldig.

– Akkurat nå så føles det veldig bra. Jeg ble så skuffet da det gikk så dårlig i Marokko, men nå har jeg hatt en god og lang pause hvor jeg har jobbet med en del forskjellige ting, og det føles herlig å komme rett tilbake og vinne, sa han til Sky Sports etter runden.

 

Luck of the Irish

Selv om han nettopp hadde mottatt en sjekk på 166 660 euro syntes han synd på unge Wood som totalt møtte veggen.

– Jeg føler med Woody, han har hatt en tøff dag der ute i jakten på sin første seier på touren. Mye gikk min vei der ute, og spesielt mot slutten av runden hadde jeg litt flyt. Når man jager lederen er perfekte spilleforhold det siste man vil ha, så da det begynte å blåse opp i dag var det til min fordel.

Premiesummen tok Clarke til 261 380 innspilte euro så langt i år, drøye to millioner kroner. Når den oppdaterte versjonen av Official World Golf Ranking slippes mandag morgen vil han ha klatret fra 124. plass til en 90. plass på rankingen.

 

Eirik Tage Johansen og Jan-Are Larsen var begge med i torsdagens startfelt i Mallorca, men ingen av dem klarte cuten. Neste Europatour-turnering er Volvo World Match Play Championship i Andalucia, Spania (19.-22. mai).

Høydepunkter