Golfklubber finner stadig nye måter å samarbeide på. Det siste par årene har en rekke klubber introdusert nye former for samarbeidsavtaler, der medlemmer på de respektive klubbene kan spille fritt på hverandres baner i bytte mot et lite påslag på årskontingenten. Det er også flere klubber som har begynt å jobbe sammen på andre områder enn gjestespill, for eksempel deling av både ansatte, maskinpark og arrangementer.

Sist ut med å lansere et større samarbeid er de to Østfold-klubbene Onsøy GK og Huseby & Hankø GK. Det ble klart under årsmøtet tidligere denne uken. De to klubbene har til sammen over 1400 medlemmer.

– Vi mener at samarbeid er veien å gå for de to klubbene, og at sammen er vi sterkere. Det er to anlegg som utfyller hverandre bra, og tilbudet til begge klubber blir mye bedre. Med to anlegg og 1400 medlemmer totalt er det mye aktivitet man kan finne på for medlemmer, gjester og nye golfere, sier Lars Petter Brovold, nyansatt sport- og markedssjef i Onsøy til Fredriksstad Blad.

Samarbeidet består i at medlemmene har fritt spill på hverandres bane. I tillegg skal Huseby og Hankøs pro Sander Solberg jobbe i begge klubber og ha felles gruppetreninger for spillere på alle nivåer. Blant annet skal juniorgruppene samles. I tillegg er det planlagt samarbeid på Veien til golf-kurs, turneringer og andre arrangementer.

(Les også: – Det handler om å få golfsporten til å vokse, ikke å konkurrere mot hverandre)

– Klubbene og baneselskapene synes det virker veldig spennende med et slikt samarbeid, og det er første gang i historien at alle de fire berørte partene faktisk er samlet rundt en slik avtale, sier Brovold til Fredriksstad Blad.

To andre Østfold-klubber, Askim og Mørk GK formaliserte også nylig et samarbeid. For kun 400 kroner i året kan fulltbetalende medlemmer som har vært medlemmer i over to år spille på hverandres baner.

– Det er et utrolig godt tilbud og en god avtale for medlemmene i begge klubbene, konstaterte Askim GKs Odd Tore Mattsson overfor Smaalenene Avis forrige uke.