I England: Christian Døvle


Brandt Snedeker begynte omsider å gjøre bogeys. Tiger Woods maktet ikke å legge inn noe støt. Adam Scott fortsatte i samme spor som tidligere.

 

Nå gjenstår det å se hva Scott er laget av, når han søndag slår ut i lederball med Graeme McDowell med en ledelse på fire slag.

 

Mange krysset fingrene for drømmeball mellom Tiger Woods og Adam Scott, og de så lenge ut til å få ønsket oppfylt. Scott sin caddie, Stevie Williams var som kjent tidligere caddie for Woods, men ble sparket i fjor sommer. Etter det har forholdet mellom de to surnet, spesielt etter noen uheldige kommentarer fra Williams i etterkant av sparkingen. 

 

Tiger lå på et tidspunkt tre slag bak Scott, men noen kostbare missede putter gjør at han starter avslutningsrunden fem slag bak. Nå må han gjøre det han aldri har klart i en major tidligere – vinne uten ledelsen før den siste runden, om han skal gjøre slutt på majortørken.

 

– Jeg hadde en dårlig start men kjempet meg tilbake. Jeg hadde en del gode muligheter på de siste ni, men klarte ikke å konverteere. Målet for dagen var bare å kutte ned på ledelsen, uavhengig av om det resulterte i lederball eller ikke. Store deler av dagen var jeg fire eller fem bak, og luken endte opp på fem, måtte en tydelig skuffet Tiger konstatere etter runden.

 

God i førersetet


Dagen tilhørte nemlig Scott, som nå tar sikte på å vinne sin første majortittel. 32-åringen spiller solid fra tee til green, og gjør få feil med sin kosteskaft-putter. Med tre birdies og en bogey på søndagens scorekort har han bare gjort fire bogeys i løpet av uken – færrest i hele feltet. Nå tar han med seg favorittstempel til sisterunden, spesielt med tanke på at 16 av hans 18 proffseiere kom med ledelsen før den siste runden.

 

– En ledelse på fire slag er ikke mye på denne banen, men om jeg spiller bra imorgen vil det være veldig tøft for de andre å slå meg. Det er det jeg fokuserer på. Jeg har en god statistikk når jeg leder, og det gir meg selvtillit før morgendagen. Så klart kommer jeg til å være nervøs, men gjennom karrieren min har jeg klart å håndtere situasjoner som dette. Det kommer til å være nerver, men det er gode nerver, sier Scott.

 

Selv om han fortsatt har til gode å vinne en major,  skader det ikke å ha en rutinert caddie på bagen som har vært med på å vinne 13 majortitler tidligere.

 

– Det hjelper virkelig å ha en erfaren kar som Steve på bagen. Vi har god kjemi der ute, og han har tro på spillet mitt. På et punkt i morgen kommer jeg sikkert til å lene meg på hans erfaring og råd for å takle en spesiell situasjon. Det er fordelen med å ha ham. Han er en positiv kar som aldri dveler over det som har skjedd. Han har en selvtillit som smitter over på meg.

 

Scott startet lørdagen slaget bak Brandt Snedeker, og sto over to krevende par-putter på de første hullene. Han konverterte begge. Det senket skuldrene hans, og la grunnlaget for nok en bra dag på jobb.

 

– De puttene var ekstremt viktige. Bare det å senke noen slike putter tidlig i runden frigjør tankene og roer deg ned. Jeg var nervøs på vei til første tee i dag. Etter jeg gjorde par på de første hullene begynte jeg å treffe fairwayer og greener, forklarer han. 

 

Vinden ankommer Blackpool


I følge værmeldingen for søndag har vi en åpen avslutningsrunde i vente. Så langt har forholdene i vært perfekte med solskinn, myke greener og nærmest vindstille. Søndag er det imidlertid spådd vindkast på opptil 14 m/s. Det kan åpne døren for flere av spillerne som ligger i nærheten og lurer. Scott føler likevel at han er godt forberedt for det som skulle komme.

 

– Det er ganske utrolig hvor lite vind det har vært her de tre første rundene. Jeg må bare tenke tilbake til treningsrundene her forrige uke da det blåste hardere. Det handler bare om å foreta noen justeringer, men med tanke på hvordan jeg forberedte meg på starten av uken føler jeg at jeg har en god forståelse for hvordan denne banen skal spilles uansett værforhold.

 

Scott benekter at han er lettet over å slippe med Tiger og publikumshysteriet som medfølger i morgendagens siste gruppe.

 

– Ærlig talt så bryr jeg meg ikke. Jeg har spilt med ham mange ganger tidligere, og det var uansett et sirkus der i dag. Steve advarte meg faktisk før runden hvor mange tilskuere som følger de siste ballene i The Open. Jeg er bare glad for å være i denne posisjonen. Jeg kommer til å sove godt i natt. Dette er hva jeg har trent for. Nå gjenstår det å se om jeg får lønn for strevet. 

 

Skulle han vinne vil det bli tiende gang på rad en førstegangsvinner vinner en major.

 

Sendingen starter på Viasat Golf kl. 12.00. Den siste gruppen med Scott og McDowell slår ut kl.15.30 norsk tid.