Seknes Purdue University lå fem slag bak med åtte hull igjen å spille, men en sen birdiespurt fra flere av lagets spillere gjorde at de klarte å tette igjen luken til lederlaget Missouri.

Stående på green på det avsluttende par 5-hullet trengte Herman Wibe Sekne (Oslo GK) å senke en fire meter lang birdieputt for å ta seieren individuelt over Wisconsins Cameron Huss og samtidig sikre ett slags seier til Purdue i lagkonkurransen. Og putten var sikker som banken.

Sekne avsluttet turneringen 11 under par sammenlagt etter runder på 69, 70 og 66 slag. Dette var hans første individuelle seier i den øverste collegedivisjonen.

– Jeg er så stolt av gutta denne uken. Herman spilte fantastisk golf, og putten hans på slutten var åpenbart enorm. Det var veldig gøy å se ham sikre sin første collegeseier. På slutten av dagen var det en total laginnsats, sa lagets trener Rob Bradley etter seieren.

Sekne er inne i sitt andre år på college. Han er for tiden rangert på 435.-plass på verdensrankingen for amatører, sjette best av de norske spillerne, men kommer til å gjøre et stort hopp når listen oppdateres om noen dager. Sekne trenes for øvrig av den Florida-bosatte engelskmannen Denny Lucas, som også var Viktor Hovlands trener gjennom college.

Seieren til Sekne er den tredje norske collegetriumfen på kort tid. Forrige uke tok Anna Cathrine Krekling og Oda Sofie Kilsti sine første Division 1-seirer. I tillegg har Bård Skogen og Mats Ege imponert i starten av den nye collegesesongen, og begge befinner seg nå inne blant de 100 beste amatørene i verden – som Norges eneste spillere.

NB! Har du lest denne? Frustrert etter misset cut – slik så rangen ut dagen derpå!