Ladies European Tour//

– Selvfølgelig ikke sånn jeg ville avslutte det

Det ble ikke den drømmeavslutningen Julie Boysen Hillestad (24) hadde håpet på, da hun rundet av karrieren med en runde på åtte over par.

Julie Boysen Hillestad
Julie Boysen Hillestad forbereder seg på et liv uten golf.
Publisert Sist oppdatert

Denne helgen markerte starten på slutten for Julie Boysen Hillestads internasjonale proffkarriere. Den tidligere norgesmesteren annonserte forrige uke at hun skal legge golfkøllene på hylla i, og at South African Women's Open var hennes siste internasjonale turnering. 

Hun åpnet turneringen på forrykende vis med en 67-runde, og var helt opp på en tredjeplass etter første spilledag. 

De to neste rundene holdt hun kontakt med topp-plasseringene, men på søndagens sisterunde gikk det ikke helt veien. 

Det gikk dog ikke helt som ønsket i den sør-afrikanske vinden. To dobbelbogeyer, fem bogeyer og kun én birdie, falt hun til en 40. plass. 

– Det er sjarmen med golfen, er det ikke?

Til tross for en tung avslutning svarte Hillestad gledelig på spørsmål fra Norsk Golf. 

– Sisterunden var tung og preget av vind. Det var selvfølgelig ikke sånn jeg ønsket å avslutte det, men det er jo sjarmen med golf, er det ikke, svarer hun retorisk. 

 – Michelle (Forsland) og Corinne (Viden) fulgte med de siste hullene, som var veldig koselig. Jeg ble litt emosjonell da jeg senket den siste putten, men samtidig kjente jeg på en lettelse. Det har nok ikke helt godt opp for meg enda, avslutter 24-åringen.

Dorthea Forbrigd fra Oslo GK ble beste norske denne.

Gode avslutninger av Forbrigd og Stavnar

Dorthea Forbrigd og Madelene Stavnar spilte også søndagens avslutningsrunde, og gjorde sakene sine godt. Begge gikk runder på -1 og klatret til henholdsvis 16.- og 29. plass.

Dermed ble det Forbrigd som ble beste norske i Sør-Afrika denne uken. 

Marianne Skarpnord (+8, 92. plass), Maiken Bing Paulsen (+13, 110. plass) og Michelle Forsland (+13, 110. plass) misset cuten. 

Her er ledertavlenPowered by Labrador CMS