Det var nok likevel ingen stor trøst etter runden, etter at han avsluttet med fire over par på sine fem siste hull for dagen. 

 

Børsheim delte 33. plassen før søndagens sisterunde, og avanserte oppover leaderboardet da han var to under par etter 13 hull. På det tidspunktet hadde han gjort to birdies og ingen bogeys.

 

Dessverre sprakk han i innspurten med to dobbelbogeys og en bogey på sine fem siste hull. Til slutt signerte han for en runde på to over par (74), og delt 46. plass. Den var verdt 706 euro, og tar totalen hans i år til 1154 euro, 8 800 kroner nede på 152. plass på pengelisten.

 

Franskmannen Francois Calmels vant turneringen med tre slag på -22. Han holdt stand i toppen etter sin andre 65-runde på rad.

 

Neste Challenge Tour-turnering på programmet er Najeti Hotels et Golfs Open i Frankrike 13. juni. Knut Børsheim blir den eneste norske deltageren i turneringen.

 


 

Runde 3

 

Knut Børsheim leverte nok en god runde i D+D Real Czech Challenge Open lørdag.

 

Dermed hoppet Fana-golferen ytterligere ti plasser opp leaderboardet under «moving day», og har en delt 33. plass som utgangspunkt før søndagens avslutning.

 

Børsheim var den eneste nordmannen som klarte cuten, og fulgte opp fredagens 68-runde med 69 slag i dag (-3). Det til tross for en dobbelbogey på det andre par 5-hullet.

 

På de øvrige 17 hullene ble det imidlertid to eagles (!), tre birdies og to bogeys, og ligger nå syv under par. Etter den dårlige starten på runden var hovedpersonen selv fornøyd etter runden.

 

– Minus tre i dag, men var en litt rotete runde! To over etter seks, så fornøyd med fem under derfra og inn! Litt mindre rot og mer ro så kan det bli en lav en imorgen, skriver Børsheim på sin Facebook-profil.

 

Selv om han må se langt etter å ta igjen Adam Gee på toppen av leaderboardet (-18), har han et ørlite lite håp om en topp 10-plassering som det for øyeblikket er seks slag opp til. Uansett ser det ut til at han skal klare å pynte på 63. plassen fra Belgia forrige uke som er hans beste plassering for sesongen.


 

Runde 2

 

Knut Børsheim har hatt en tung sesongstart etter å ha falt tilbake til Challenge-touren. Fredag fikk han en etterlengtet opptur i Tsjekkia.

 

Fana-golferens 2013-sesong har så langt vært av det forglemmelige slaget. Fem missede cuter og en 63. plass har ikke vært mye å skrive hjem om for Børsheim, som har spilt inn snaue 3500 kroner i år.

 

Nå er han sikret en ny lønning, takket være hans beste runde for sesongen i fredagens andrerunde av D+D Real Czech Challenge Open i Tsjekkia.

 

– Deilig og endelig gå en OK runde!, konstaterte Børsheim til Norsk Golf rett etter runden.

 

Med solide fem birdies og en enslig bogey på scorekortet kunne han signere for en sterk 68-runde. 26-åringen startet fredagen på 79. plass og utenfor cutstreken, men gjorde et tigersprang på 50 plasser oppover leaderboardet til en foreløpig 29. plass.

 

Puttingen har vært et mareritt for Børsheim gjennom hele sesongen. Han forteller til Norsk Golf at den ikke var god i dag heller, men at den i det minste er på bedringens vei.

 

– Jeg spilte ikke noe forskjellig fra de to siste turneringene mine. Jeg bare satte fire enmetersputter. Jeg har puttet forjævlig dårlig de siste ukene. Ikke misforstå meg, jeg puttet ikke bra i dag heller. Men det ordner seg sikkert etterhvert, forteller han.

 

For svingen er det ikke noe å klage på om dagen.

 

– Slår vel ikke akkurat mange feilslag. Traff 16 greener i dag, avslutter han.

 

En annen som traff 16 greener var Joakim Mikkelsen. Det hjalp imidlertid ikke stort da putteren var iskald. 

 

– 16 greener, 35 putter, 3 over par. #yips, skriver drammenseren på sin Twitter-profil.

 

Mikkelsen var den eneste norske spilleren som lå på riktig side av cutstreken før andrerunden, men må nå pakke sakene tidlig etter sin 75-runde. Mens mange spillere fortsatt har til gode å fullføre sine runder ligger han nede på 109. plass og fem slag utenfor cuten.

 

Misset cut blir det også på Christian Aronsen, som fulgte opp torsdagens 73-runde med 74 slag fredag.

 

Anders Engell slår ut kl. 13:50 norsk tid, men trenger en kanonrunde av de sjelde for å ha håp om å få med seg helgespillet. Han ligger i skrivende stund på 141. plass, seks over par.

 


 

Runde 1

 

Joakim Mikkelsen er eneste norske spiller under par etter åpningsrunden av D+D Real Czech Challenge Open.

 

Takket være en runde bestående av tre birdies, to bogeys og resten par er Joakim Mikkelsen best i gang av våre fire spillere i ukens Challenge Tour-turnering i Tsjekkia, og også den eneste spilleren på riktig side av den foreløpige cutstreken. Mikkelsen spiller sin andre Challenge Tour-turnering for året, etter å ha misset cuten i Belgia for snart to uker siden.

 

Med 71 slag for dagen deler han 60. plassen så langt, syv bak lederne Adrian Otaegui og Francis McGuirk, og fem bak en topp 5-plassering.

 

Neste nordmann på listene er Knut Børsheim slaget bak på 79. plass. Fana-golferen har ikke fått det til å stemme så langt denne sesongen med fem missede cuter og en 63. plass på sine seks første turneringer, men dagens runde var et musesteg i riktig retning.

 

Christian Aronsen følger slaget bak Børsheim på en delt 95. plass, mens Anders Engell hadde en tyngre dag på jobb med en innledende 78-runde. Det holder bare til en 144. plass så langt, med bare ni spillere under seg på leaderboardet.