USGA har varslet at de skal sette inn støtet for å få golfere til å spille raskere. I deres seneste kampanje, «While we’re young», har de lansert fem reklamefilmer med noen av golfens største stjerner og Clint Eastwood. Se de morsomme videoene nederst i artikkelen.

 

En fersk undersøkelse gjort av National Golf Foundation gir grunn til bekymring. I undersøkelsen kom det frem at 91 prosent av alle aktive golfere sier de ofte plages av sakte spill, og at det ødelegger deres opplevelse ute på golfbanen. Over 70 prosent av respondentene mener sakte spill har blitt verre med årene, og halvparten svarte at de på et elller annet tidspunkt har gått av banen på grunn av frustrasjon over sakte spill.

 

– Vi må slutte å klage over sakte spill, og isteden mobilisere golferne til å gjøre sitt for å løse problemet. Grunnen til at vi lanserer denne kampanjen er fordi sakte spill får mange hobbygolfere til å slutte. La oss fikse problemet – mens vi fortsatt er unge,  sa president i USGA, Glen Nager under en pressekonferanse på Merion før U.S. Open onsdag.

 

Tiger Woods er med på å fronte kampanjen. I en pressemelding sier han:

 

– Sakte spill er et stort problem. Golfrunder tar for lang tid, og det liker ingen. Dette er en morsom kampanje, men den viser også at vi må skjerpe oss.

 

En rekke golf-journalister skriver på Twitter at USGA vil slå hardere ned på sakte spill i ukens U.S. Open. Det vekket stor oppsikt da 14 år gamle Tianlang Guan ble tildelt straffeslag for tregt spill etter gjentatte advarsler under The Masters for to måneder siden. Vi skal dermed ikke se bort fra at det tildeles flere straffeslag denne uken.

 

Norsk Golf har tidligere skrevet en liste med 30 tips for å unngå sakte spill. Les tipsene her!

 

(Kilder: usga.com/golfweek.com)

 

 

While we’re young

 

 

Tiger Woods

 

 

 

Clint Eastwood og Arnold Palmer

 

 

 

Annika Sörenstam

 

 

 

Paula Creamer og Butch Harmon

 

 

 

Arnold Palmer