– Pluss tre er aldri en bra score, men det kunne egentlig vært enda verre. Jeg slo ikke bra, og da blir det tungt der ute, sier Andreas Halvorsen til Norsk Golf.

Dagen før hadde han understreket viktigheten av å holde seg i det kortklipte. Det klarte han sjelden.

– Jeg visste jo at jeg måtte holde meg unna roughen. Den er så tykk, og du klarer ikke å flytte ballen særlig langt. Når de fleste greenene er så små, smale og harde, blir det ekstra vanskelig.

Skeiv start

Allerede på hull to og fire fikk han dagens første bogeyer.

– Det var nok av det verre jeg har slått på en stund, sier Andreas ærlig.

– Jeg slo skeivt fra hull én, og traff for lite fairwayer. Hull to var faktisk en bra bogey der jeg satte en femmeters putt, så den føltes egentlig greit. Hull fire var kjedelig.

– Preget det deg videre?

– Nei, bogeyer må du regne med her ute. Jeg prøvde bare å kjempe meg tilbake, og fikk de to birdiene på rad på siste ni, men de kom etter skeive utslag, de også. Det hjalp for å samle trådene til en grei runde ut av det.

Lite greentreff

Andreas Halvorsen kvalifiserte seg til U.S. Open så sent som for 11 dager siden. Som han viste over to runder på Newport Beach, er han i stand til å score lavt.

Men det ville seg ikke helt under første dag på Pebble Beach. Etter 13 hull hadde han kun truffet to greener.

22-åringen hang likevel ikke lenge med hodet etter runden.

– Jeg klarer iallfall å kjempe meg til en score som gjør at jeg fortsatt kan gå videre med en bra runde fredag, poengterer Andreas.

Med sein starttid fredag får han også mer tid til hvile.

Lite som stemte

– Nå blir det mat og fysioterapi, og så skal jeg få trent litt. Ellers skal jeg ta det ganske rolig. Jeg får ikke endret noe i svingen uansett. Kanskje kan jeg finne rytmen tilbake. I dag stemte lite.

– Hvorfor skjer det akkurat her?

– Jeg har gode og mindre gode slag, det er normalt for meg. Og på en bane som her, blir du straffa. Andre steder hadde det kanskje ikke sett så ille ut.

– Det var rett og slett det beste jeg hadde i dag, sier Andreas Halvorsen.