Runde 4
 
 

Børsheim har hele tiden ligget i hælene på teten i Finland. På dagens runde skulle det nok en gang bli flere birdies. Med -3 etter 12 hull var han på rett vei. Men her startet birdietørken. Det ble en trippel bogey på hull 16 og resten par for en totalscore på -9. Med det ender han på 28.plass og spilte inn €1411. Selv uten den triple ville han ikke fått den store utbetalingen. På Challenge Tour er det ganske små premiesummer nedover på listen.

 

Bertheussen hadde en enda magrere lønningsdag. Dagens runde på -1 betyr -4 totalt og 52.plass. Belønningen for den innsatsen er €648.

 

– Hater å bruke klisjeer, men i dag kunne jeg nok ikke vært et slag dårligere… Kom inn på 71 slag og -4 for turneringen, ble nr 52 eller noe i den duren.

 

De norske spillernes plassering på Challenge Tour etter Finnish Challenge.

 

34. Knut Børsheim €28741
85. Eirik Tage Johansen €9332
201. Elias Bertheussen €1488

214. Joakim Mikkelsen €1182
231. Anders Engell €720

 

Nummer 15 på pengelisten er danske Morten Ørum Madsen med €43425. Amerikanske Brooks Koepka leder med €119423. Neste turnering på Challenge Tour er Norwegian Challenge på Losby 8-11.august. Etter det gjenstår syv turneringer før finalen. De tre siste turneringene på programmet i Kazakhstan, Kina og Oman har store premiepotter på $300.000 til $400.000. Mye kan skje på slutten av sesongen.

 
 
 

 

Runde 3
 
 

I dag bestemte Børsheim for at par er en kjedelig score. Her skal det satses og scorekortet er preget av birdies og bogeys. Hele 8 x birdie ble det til slutt. Det var nok deilig å få en på hull 18, for bogey på hull 17 var den femte for dagen. Det ble altså en runde på -3. Totalt ligger han på -9 som er delt 18.plass. Han har alle muligheter for en god plassering denne uken. 

 

– Gjør ihvertfall nok birdier da!! 8 birdies idag. Må bare bli kvitt noen bogeys så snakker vi, skriver Børsheim på Twitter.

 

Børsheim trengte virkelig en så sterk runde i dag. For å henge med i toppen i Finland må man gå lavt. To spillere gikk på -8 i dag. En av dem er waliseren Stuart Manley som med -18 leder med to slag på Stone og Fahbring.

 

Bertheussen gikk en varierende runde på -1. Den inneholdt eagle, dobbel bogey og nok birdies til at han kom på riktig side av par. Med -3 totalt har han langt opp til toppen. På Facebook beskriver han runden som en boksekamp.

 

– Spilte mye bra i dag egentlig, men følte litt at hver gang jeg fikk inn en right hook på banen, så mistet jeg blokken min og fikk to kjappe i trynet tilbake.. ble -1 og avanserte til t-49. Satse på å slå hardt nok til at banen blir liggende nede i morgen!:D

 

 


 

Runde 2
 
 
Børsheim og Elias Bertheussen var de eneste norske spillerne som klarte cuten i det som var en skuffende fredagsrunde.

 

Knut Børsheim fulgte opp torsdagens 67-runde med 71 slag (-1), og ligger dermed seks under par. Det gir ham en luke på syv slag opp til den sør-afrikanske lederen Brandon Stone før moving day.

 

Elias Bertheussen falt også nedover leaderboardet, men klarte akkurat cuten. Den nybakte norgesmesteren ligger på 60. plass, to under par.

 

Joakim MIkkelsen og Anders Engell misset cuten etter runder på 72 og 80 slag.

 


 

 

Runde 1

 

Team Norway-gutta viser Challenge Tour-form en uke før Norwegian Challenge. Tre spillere har heng til toppen etter første runde av Finnish Challenge. Best i gang er formsterke Børsheim.

Fana-golferen misset riktignok cuten i sin forrige turnering, men hadde før det notert to pallplasseringer på rad. Nå er han godt i gang igjen, takket være en solid åpningsrunde på fem under par.

 

– Jeg spilte bare stabilt, men ikke så vilt bra. Jeg tok vare på sjansene når jeg hadde de. Så slo jeg også noen fine enkeltslag, sier Børsheim til Norsk Golf. 

 

26-åringen har rent i birdies de siste ukene, og torsdag var ikke noe unntak. Fem birdies, en eagle og to bogeys på oppskriften på vei til 67-runden som holder til en delt 7. plass så langt, tre slag bak lederne Sihwan Kim fra Sør-Korea og svenske Niklas Lemke. 

 

Lemke er forøvrig god kompis av Børsheim fra tiden tilbake i Arizona State University.

 

Les også: – Håper på å ta min første seier hjemme i Norge

 

På sine 11 siste turneringsrunder har Børsheim gjort utrolige 61 birdies og fire eagles! Det har også resultert i et tigersprang på Order of Merit de siste ukene. Han er nå oppe på 32. plass på pengelisten. Sterkt, tatt i betraktning syv av ni missede cuter på starten av sesongen.

 

– Det er putteren som har mye av skylden for det. Har vært flink til å ta vare på mulighetene, konkluderer Børsheim.

 

Han har norsk selskap på plassene rett bak seg på leaderboardet.

 

Anders Engell har ikke fått det til å stemme denne sesongen, men viste gode tegn med en åpningsrunde på fire under par. Grønmo-golferen gjorde fem birdies og en bogey, og deler 15. plassen.

 

– Jeg spilte bra hele veien. Jeg har slitt fælt så langt i år, så det var deilig å få inn en god runde i dag i alle fall. Gleder meg til i morgen, sier Engell til Norsk Golf.

 

Han legger ikke skjul på at det er ekstra greit å spille turnering når man er en liten norsk gjeng som kan reise sammen.

 

– Det er selvfølgelig utrolig kult å være en norsk gjeng her. Man får litt lagfølelse i denne ellers så individuelle idretten! sier han.

 

Elias Bertheussen som nylig vant sitt andre strake norgesmesterskap er også godt i gang. Med tre under for dagen deler trønderen 20. plassen.

 

– Jeg er fornøyd med tre under. Måtte jobbe litt for det i dag, men det er greit noen dager det også. Litt skarpere på noen områder i morgen, så kan det bli bra, forteller han.

 

Til tross for en åpningsrunde på par ligger Joakim Mikkelsen på 92. plass så langt. Mikkelsen er godt fornøyd med spillet sitt, og sier det nå handler om å konvertere flere av de mange birdiemulighetene som byr seg. Torsdag ble det to birdies, like mange bogeys og resten par.

 

– Jeg traff 16 greener og syntes jeg spilte bra, men det ble liksom ikke noe ut av det. Må dra i noen birdieputter i morgen for å spille i helgen!, konkluderer han overfor Norsk Golf.