Ingen idrettspsykologer innen golf kan skilte med en mer imponerende CV enn Dr. Bob Rotella. Siden 1984 har han trent vinnere av til sammen 74 majorturneringer for både damer, herrer og seniorer. I 1995 skrev han boken «Golf Is Not a Game of Perfect», som har vært en bestselger siden.

Å være idrettsforelder er ikke alltid en enkel sak. I Golf Digest besvarer han noen av de vanligste spørsmålene han får fra foreldre som ønsker å introdusere barnet sitt for golf:

 

I hvilken alder bør barnet mitt begynne med golf?

– Alle aldere passer. Ta med ungen på banen eller rangen for å slå noen baller og se om de liker det. Et triks – La barnet sitte på i golfbil mens du spiller. Foreldre forteller meg at denne kjøreturen gjør dem mer henrykt enn noe annet. Ikke tving barna til å spille dersom de ikke ønsker.

 

Når er den beste tiden å ta med barna på golfbanen?

– Forsøk sent på ettermiddagen på et tidspunkt det ikke er fullt på banen. Da kan dere holde på i deres tempo uten å bekymre dere for gruppen bak dere.

 

Burde jeg lære barna mine hvordan de skal spille?

– Ikke bekymre deg for å lære de riktig grep med en gang. Det viktigste du gjør er å vise hvor gøy du har det på golfbanen. Hvis de ser at du har det bra, har de det ofte bra også.

 

Burde jeg melde barnet mitt på instruksjonstimer?

– Dersom ungen din viser interesse for det, finn en pro i området ditt som har et godt rykte når det kommer til å undervise barn. Proens viktigste oppgave er å vise barna hvordan man har det gøy med golf. Treningsgrupper med andre barn kan være veldig bra .

 

Hvor ofte bør de trene og spille?

– La de spille så ofte eller så lite som de selv ønsker de første årene. Når barnet har blitt 12 eller 13 år gammel, har det kommet til et tidspunkt hvor det er greit du forteller dem at de må investere litt tid på golfen dersom du skal fortsette å betale protimer for de.

 

Hvor mye bør jeg bruke på utstyr?

– Du trenger ikke å kjøpe et helt golfsett i starten. Hvis ungen din viser entusiasme, kanskje et halvsett med et femmer-, syver-, nierjern, en wood og en putter. Når barnet begynner å spille mye golf, er tiden inne for å kjøpe et komplett juniorsett.

 

Når barnet mitt begynner å spille turneringer, hva skal jeg si etter en dårlig runde?

– Enten ingenting, eller vær støttende. Du skal være en heiagjengleder, ikke en trener. På bilturen på veien hjem er det beste du gjør å minne de om de gode slagene de slo, eller ikke prat om golf i det hele tatt.

 

Spiller ditt barn golf? Del dine erfaringer og gode råd i kommentarfeltet under!