PGA TOUR//

Smilende Hovland åpnet sterkt i tittelforsvaret: – Vilt

Det var en glad og sprudlende versjon av Viktor Hovland publikum fikk se under åpningsdagen i The Memorial Tournament. Nordmannen ligger tre under par. 

Viktor Hovland hadde mye å være glad for torsdag i Ohio.
Publisert Sist oppdatert

Ett år siden har gått siden nordmannen slo Denny McCarthy i omspill på Muirfield Village Golf Club, også kjent som «Jack's Place». Seieren var Hovlands største i karrieren på tidspunktet, og den var med på å kickstarte sesongen som endte i FedEx Cup-seier. 

Denne uken er han og resten av PGA Tour-sirkuset tilbake på plass i Ohio, og Viktor Hovland har igjen en av hovedrollene – denne gangen som tittelforsvarer. 

Selve runden åpnet stødig, men det ble bogey etter han traff greenbunkeren på hull fire. 

Allerede på hullet etterpå skulle han hente inn det tapte – og ta et ekstra skritt til – med en eagle på det femte:

Mesterlige redninger

Resten av runden ble det tre nye birdier, og en ny bogey, som holder til en solid 69-runde på den tøffe banen. 

Men det var ikke nødvendigvis sirklene på scorekortet Hovland var mest fornøyd med etter runden. 

– Det var noen hull hvor jeg misset på steder som ikke var helt ideelt, men jeg klarte å redde meg inn, som var ganske vilt. Du kan være like utenfor green og likevel gjøre dobbel-og trippelbogeys her. Det er en stressende bane å spille, sa han ifølge Eurosport

En av par-redningene kom på hull 12, et 155 meter langt par 3-hull:

– Det så ikke bra ut på det hullet. Det kunne lett ha vært en dobbelbogey. Det er sånn denne banen er hvis du misser på feil sted og bli ordentlig straffet for det, forteller Hovland.

Med i tetkampen

Tallenes tale viser at Ekeberg-mannen var særlig god på greenene. Selv om ikke alle er ferdigspilt i skrivende stund, tjente han 2,52 slag med putteren i hånden på Muirfield Village. 

– Det var en god runde og ganske fornøyd med en runde på tre slag under par. Det blåste litt der ute og selv om greenene er litt mykere så er det fortsatt veldig vanskelig, sa Hovland, og legger til:

– Jeg slo mange gode slag, men også noen ikke så bra, men jeg klarte å redde meg inn flere ganger. 

Med en på runde på 69 slag og tre under par, ligger nordmannen på en delt syvende plass. Canadiske Adam Hadwin leder an på –6, men det er flere store navn i teten.

Mellom de to ligger Scottie Scheffler, Xander Schauffele, Ludvig Åberg og Collin Morikawa

Fredag er Hovland blant de siste som slår ut. Han og spillepartner Xander Schauffele går i gang med sine andrerunder klokken 19.30 norsk tid. Turneringen kan sees på Max og Eurosport Norge.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS