Toursveipet//

Stavnar avsluttet sterkt i Tyskland

Foruten Viktor Hovland var det mange norske i aksjon denne uken. På Ladies European Tour fortsatte Madelene Stavnar (23) å hevde seg.

Madelene Stavnar ble eneste norske som klarte cuten i denne ukens «Toursveip». Her fra en turnering tidligere i år.
Publisert Sist oppdatert

Ladies European Tour

Fire norske jenter tok turen til Tyskland for å spille Amundi German Masters denne uken. Madelene Stavnar var eneste norske jente som kvalifiserte seg for helgespill. Med runder på 71 (-1) og 75 (+3) lå 23-åringen på en delt 25. plass før lørdagens «moving day».

Tønsberg-jenta startet tredjerunden seks slag bak hjemmehåpet Alexandra Forsterling (-4) som ledet, og var åtte slag bak før avslutningen. 

På en dag hvor snittscorene ble lavere fulgte Stavnar med på notene. Hun leverte en meget god og bogeyfri runde på -3, som tok henne til en delt 21. plass.

Nevnte Forsterling vant på hjemmebane, etter omspill mot østerrikse Emma Spitz.

Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund og Marianne Skarpnord misset alle cuten.

LPGA Tour

Etter fire  missede cuter på rad ble det en 65. plass for Celine Borge i forrige ukes Cognizant Founders Cup på Upper Montclair Country Club i New Jersey. Vestfold-spilleren har denne uken forflyttet seg til spektakulære Liberty National i samme delstat, og startet godt i Mizuho Americas Open.

Med en runde på -1 kunne 25-åringen legge seg torsdag kveld kun fem slag bak lederen So Mi Lee, på en delt 31. plass.

Utsikten over Manhattan gjør Liberty National i Jersey City helt spesiell.

Borge fikk det dog tøft på andrerunden. Norges beste kvinnegolfer gikk sine første ni hull på par, men snublet på backnine. Bogeyer på hull 13 og 14 (par 4 tok Tønsberg-jenta to slag bak cutgrensen – et gap hun ikke maktet å tette.

Se ledertavle

Korn Ferry Tour

Kristoffer Ventura nærmer seg PGA-touren etter å ha vært nærme seier flere ganger denne sesongen. Norsk-meksikaneren lå på en 13. plass på Korn Ferry-rankingen før denne ukens AdventHealth Championship i Kansas, men fikk det ikke helt til å stemme.

Etter runder på par og +1  endte 29-åringen fire slag bak cutgrensen, og ligger an til å falle til en 15. plass i sammendraget. De 30 beste mottar PGA Tour-kortet ved sesongslutt.

Powered by Labrador CMS