Viktor Hovland har spillefri denne uken, men det er en rekke andre norske golfspillere som jakter topplasseringer, rankingpoeng og cut-grenser denne uken.

Etter tre jevne runder på 72, 71 og 71 slag, ble Madelene Stavnar beste nordmann i Sverige.
Publisert Sist oppdatert

Samtidig som 84 nordmenn spiller årets andre Garmin Norgescup på Moss & Rygge golfklubb denne uken, er det flere norske golfproffer som jakter topplasseringer på ulike golf-tourer verden rundt.

Det har ført til både opp-og nedturer.

Kofstad med voldsom start

Hvis vi starter runden med utgangspunkt i Moss, er det Espen Kofstad og Kristian Krogh Johanessen som er nærmest av herrespillerne. Denne uken spiller de begge European open i Hamburg i Tyskland.

Det ble en tøff start på søndagens fjerde og siste runde for Espen Kofstad. Med tre bogeyer på de første fem hullene, var håpet om å blande seg inn i kampen om en plassering blant de tjue beste, knust.

Espen Kofstad greide cuten i European open i Tyskland denne uken.

Inn-runden var hakket bedre, men med 77 slag (-4) på siste dag, ble det en tung avslutning for Kofstad, som nok gleder seg mest over å ha greid cuten, og oppvisningsgolfen på lørdagens første ni hull, da han lå i ryggen på de tjue beste etter halvspilt runde.

Det endte med 49.-plass til slutt.

I skrivende stund ser det ut til å bli en høydramatisk avslutning på turneringen. Fire spillere ligger likt (-11), og ytterligere fem spillere ligger innenfor tre slag.

Stavnar beste norske

I nabolandet Sverige deltar flere norske spillere tatt den korte turen over grensa til Dormy Open i Helsingborg, som er en turnering på Ladies European Tour (LET).

Dorthea Forbrigd kom best best i gang av de norske, og etter en vill avslutning på åpningsrunden, lå hun på 11.-plass (-3). Avslutningen til Forbrigd var intet mindre enn spinnvill, med birdie, birdie og eagle på de tre siste hullene.

På dag to og tre ble det tøffere for Forbrigd. Etter runder på 74 og 72 slag, endte Forbrigd til slutt på 43.-plass.

Madelene Stavnar ble beste nordmann på 34.-plass.

Madelene Stavnar var utvilsomt blant de jevneste og mest stabile golferne i Helsingborg denne helgen, noe runder på 72, 71 og 71 slag vitner om. Stavnar fikk en strålende avslutning på turneringen med birdier på begge de to siste hullene.

Dermed passerte hun Forbrigd på resultatlisten, og ble beste nordmann på 34.-plass.

Karoline Lund er den tredje norske spilleren som greide cuten. Lund åpnet turneringen med en 71-runde, og fulgte opp med 73 på lørdag, noe som sikret helgespill med to slags margin. Søndagens runde på 74 slag, plasserte Lund på 59.-plass til slutt.

Marianne Skarpnord og Maiken Bing Paulsen greide ikke cuten, men sistnevnte gjorde et særdeles godt forsøk etter åpningsrunden på 76 slag. Lørdagens 70-runde var bare ett eneste slag for mye til å krabbe på riktig side av cut-grensen.

Den tyske amatøren Helen Briem (-11) leder turneringen i skrivende stund, men det er fortsatt spillere i toppen av ledertavlen som har hull igjen å spille.

Kristoffer Ventura spiller for å slå følge med Viktor Hovland på PGA-touren neste sesong. (Foto: Jed Jacobsohn/Getty Images)

Miss for Kris

Ettersom Viktor Hovland ikke spiller denne ukens turnering på PGA-touren (RBC Canadian open), er Kristoffer Ventura den eneste norske herrespilleren på de amerikanske tourene denne uken. Men norskmeksikaneren som jakter en retur til det gode selskap, fikk det ikke til å stemme i denne ukens turnering på Korn Ferry-touren, UNC Health championship.

Etter runder på 70 og 74 slag, misset Ventura cuten med to slags margin.

Ventura jakter en topp 30-plassering på Korn Ferry Tour-rankingen. Det vil i så fall sikre comeback på PGA-touren til neste sesong. Før helgens turnering ligger Ventura på 15.-plass.

Helgefri for birdiefri Borge

Ukens turnering på LPGA-touren endte på samme vis for Norges beste kvinnelige golfer, Celine Borge. Etter å ha kvalifisert seg til U.S. Open på mesterlig vis, var det grunn til å håpe og tro at Borge var på vei mot toppformen akkurat i tide til årets andre majorturnering.

Men ny trener og ny plan var ikke nok i denne omgang for Borge på det som fremstår som en særdeles tøff bane. Cuten gikk på +8, men Borge endte til slutt med en score på +13 etter runden på 76 og 77 slag

Borge gjorde faktisk ikke en eneste birdie i løpet av de 36 hullene hun spilte.