LPGA TOUR//

Klar for U.S. Women's Open: – Slår ballen godt

Med ny trener og ny plan er Celine Borge klar for nok en major-turnering. Denne gangen den største på amerikansk jord. 

Celine Borge er klar for sin alle første U.S. Women's Open. Treneren er positiv til utviklingen hun har vist den siste tiden.
Publisert

For en snau måned siden kjempet Celine Borge seg inn feltet til årets U.S. Women's Open. 

I en 36 hulls-kvalifiseringsturnering på Walnut Creek i Colorado 1. mai-helgen, endte hun på delt tredjeplass og måtte blant annet slå sin tyske venninne Polly Mack i omspill for å kunne pegge opp i denne ukens major-turnering.

Det gjorde hun, og denne uken får hun høste fruktene fra prestasjonen. Ved å spille mot de aller beste i verden. 

På startlisten er selvfølgelig Nelly Korda, Rose Zhang, Maja Stark og den fremtidige proffpensjonisten Lexi Thompson. Banen er Lancaster Country Club i Pennsylvania, USA. 

– Hun slår ballen godt

Selv om dette er Celine Borges første U.S. Women's Open, er det ikke hennes første major-turnering. I fjor overrasket hun de fleste da hun kom på tredjeplass i Evian Championship, og var en liten stund i diskusjonen om en plass på det europeiske Solheim Cup-laget. 

Dessverre forsvant den gode formen etter sommeren og covid-smitte. 

I et forsøk på få spillet på rett kjøl inngikk hun i vinter et nytt samarbeid med Team Norway-trener Gordon Morrison og puttetrener Morten Hagen. Ifølge Morrison er Borge fokusert på oppgaven som ligger foran henne i Pennsylvania. 

– Hun er fokusert, men behandler denne turneringen som hvilken som helst annen. De samme rutinene er på plass, og det virker som hun gleder til å spille, forteller Morrison. 

– Hun slår ballen godt om dagen, legger han til. 

God ball-striking er en av Celine Borges største styrker, forteller trener Gordon Morrison.

Nylig gjorde duo-en en utstyrsendring i driveren hennes som har gitt umiddelbar uttelling. Nå slå hun både lengre og rettere, samt lagt på tre-fire mph i svinghastigheten.

– Det går bra på trening, nå gjelder det å få det frem i turnering, understreker Morrison. 

– Verdensklasse

Morrison og Borge har kjent hverandre lenge, helt siden proffen var juniorspiller på Vestfold GK. Morrison er fremdeles trener på klubben like utenfor Tønsberg, men jobber også i landslaget. De siste månedene har samarbeidet deres blitt tettere. 

– Jeg var i USA for noen uker siden, og da la vi noe om på treningsrutinen inn mot turneringer. Nå fokuserer hun mer på å trene i forskjellige «turneringsscenarioer» fremfor å kun tenke teknikk, sier Morrison. 

– For teknikken sitter. Hun er i verdensklasse når det gjelder å ha kontroll på svingsporet og køllebladet. 

I tillegg er restitusjon og hvile fått et større fokus for duo-en. Borge er kjent som en spiller som trener mange tusen timer i året. Men hvile er viktig for å få kroppen til å fungere best mulig når det gjelder. 

Celine Borge i aksjon

Tøff bane

Som vanlig er vertskapsbanen en av de tøffere i løpet av turneringsåret. Lancaster Country Club ligger halvannen time vest for storbyen Philadelphia. 

Det er andre gang Pennsylvania-banen er vertskap for U.S. Women's Open. Sist, i 2015, var særlig hull 8 til hull 12 utslagsgivende. Da var snittscoren på alle de disse fem hullene over par, så dette er særlig et område hvor det er viktig å holde tungen rett i munn. 

Morrison forteller at banen er kjent major-standard. 

– Roughen er litt tykkere og fairwayene er litt smalere enn vanlig. I tillegg blir greenene enda litt hardere, sier han. 

NB! Celine Borge slår ut klokken 14.31 lokal tid (20.31) norsk tid og klokken 08.46 (14.26 norsk tid) fredag. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS