Det var etter hjemkomsten fra The Players Champions at Pete Cowen (69) ble dårligere. Cowen er trener for flere stjerner på PGA-touren, deriblant Henrik Stenson, Brooks Koepka og Gary Woodland.

Cowen ringte selv etter ambulansen. I et intervju med The Guardian bekrefter Stenson at treneren har tøffe dager.

– Han ble smittet på veien hjem, slik jeg forstår det. Jeg håper og tror at han ikke var smittet sist vi traff hverandre. Jeg tror han vil klare seg gjennom det, men han har det ikke bra, han er rimelig dårlig, forteller Stenson.

Selv har PGA-stjernen ikke slått en ball siden golfen ble stoppet etter 18 hull på Sawgrass.

– Jeg løper ikke ut for å trene og spille nå, sier Henrik Stenson.

– Dette er katastrofalt for hele verden. Folk blir syke, mange dør og verdensøkonomien ramler sammen. Personlig er jeg frisk og har lite å klage på, men alle vil merke ringvirkningene av dette framover. Og jeg støtter den lange pausen fullt ut. Du trenger bare én smittet person på én av turneringene, så har du all verdens problemer.

The Masters er utsatt. Det samme er PGA-mesterskapet. US Open i juni henger i en tynn tråd. Det er også tvil om The Open en måned senere.

– De sier at du kan få dette med ingen eller små symptomer, men hvem vil kaste terningen og ta sjansen på det? Foreløpig vet vi ikke når vi kommer i gang igjen, men jeg vil være klar når det skjer, sier Henrik Stenson.