Henrik Stenson så seg aldri bakover i sisterunden av DP World Tour Championship i Dubai. Måten han avsluttet turneringen ble symbolsk for hvordan spillet hans har vært de siste månedene.

 

Svensken stod på fairway på det avsluttende par 5-hullet med sin elskede fairwaywood i hånden. Derfra slo han et perfekt andreslag over vannhinderet, og bare en snau halvmeter unna koppen.

 

Den avsluttende eaglen gjorde at det stod hele åtte under par på scorekortet, og hele 25 under par sammenlagt – seks slag bedre enn nærmeste utfordrer Ian Poulter.

 

Stenson skrev historie tidligere i høst da han ble tidenes første svenske i topp-3 på verdensrankingen. Søndag ble han den første noensinne som vinner Race to Dubai og FedEx Cup på PGA-touren i en og samme sesong.

 

– Det har vært en utrolig sommer for meg, høsten i USA var fantastisk, og nå dette, sa Stenson som ble nummer to i The Open og nummer tre i PGA-mesterskapet før han vant to turneringer i PGA Tour-sluttspillet.

 

– Det har vært en drømmesesong. Jeg spilte så bra denne uken. Jeg visste at spillerne forsøkte å ta meg igjen, spesielt Ian som aldri gir opp. Jeg fokuserte på å holde meg foran ham, og det klarte jeg, sier Stenson, og fortsetter:

 

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal toppe dette neste år, men jeg kommer til å gjøre mitt beste i majorene, og forsøke å bli den første svensken som vinner en. Det ville bli kronen på verket, sier 37-åringen.

 

Poulter var en av de første til å gratulere Stenson etter at han viftet symbolsk med et hvitt håndkle på det siste hullet.

 

– Henrik har ikke gjort en eneste feil hele uken, så jeg måtte bare sikre andreplassen og noen viktige Ryder Cup-poeng. Han er den beste spilleren på planeten akkurat nå, sier Poulter.

 

Stenson vant sin første European Tour-tittel i 2001, før han gikk gjennom sin første av to store tørkeperioder. Den andre kom i 2011. Ved utgangen av året var han helt nede på 230. plass på verdensrankingen.

 

Nå kan han endelig tillate seg å hvile litt på laurbærene.

 

– Jeg har desperat behov for å ta det med ro nå. Jeg ønsker ikke å risikere noe i det lange løp, så nå skal jeg hvile, sier Stenson som har gått på smertestillende tabletter denne uken med smerter i håndleddet.

 

Nå ser også passen i neste års Ryder Cup-lag allerede ut til å være sikret. Det langsiktige målet er å bli verdensener.

 

– Det kommer til å kreve mye mer god golf, men jeg kommer helt klart til å fortsette og prøve. Alle som har vunnet Race to Dubai har vært verdensener på et eller annet punkt (Westwood, Kaymer, Donald og McIlroy), så jeg må jo prøve, smiler svensken.