TaylorMade hadde nok ikke våget å motsi noen som hevdet at de hadde hull i jernseriene sine. De har falt litt fra på jern for gode spillere, men ser ut til å komme sterkt tilbake i 2014.

 

Den nye Tour Preferred serien består av tre typer jern.

 

Tour Preferred MB er ekte, klassisk muscleback. Laget i mykt 1025 karbonstål med kompakt fasong, tynn topplinje og minimal offset. Dette er jern for virkelig gode spillere.

 

 

 

Tour Preferred MC beholder mye av den samme fasongen, men legger til en muscle cavity på baksiden. Dette vil gi litt tilgivende egenskaper men det er fremdeles ikke en kølle for dem som trenger hjelp. 3er til 7er jern har utrolig nok fått Speed Pocket. Den øker ballhastigheten over hele slagflaten. Å få jevnt gode resultater over hele slagflaten står i fokus for alle kølleprodusenter. Tiden der ballen gikk stygglangt på sentretreff og 20 meter kortere med en millimeter dårligere presisjon er forhåpentligvis over. Det er allikevel svært utradisjonelt å lage denne typen jern med Speed Pocket.

 

 

MC har en anelse større hode, tykkere topplinje og bredere såle enn MB.

 

Tour Preferred CB er typisk cavity back der TaylorMade prøver å beholde de visuelle kjennetegnene i MC og MB. Korte jern er kompakt med minimal offset, lange og middels har større hoder med mer offset og får ballen lettere opp i luften. 3er til 7er jern har selvsagt Speed Pocket. Dette er ekte distansejern for gode spillere.

 

 

 

Mange vil nok vurdere 3er og 7er jern i CB som tillegg til et fullt sett MC eller MB. Eller kanskje en kombinasjon av alle tre. Dette finner du ut av ved å få tilpasset køllene i proshop eller golfbutikk.

 

Alle tre jern er tilgjengelig i 3er jern til PW. Standardskaft er det veldig bra KBS Tour.

 

Veiledende priser;
TP MB 7995,- (8 køller, kommer 20.januar)
TP MC 8499,- (7 køller, tilgjengelig nå)
TP CB 6795,- (7 køller, tilgjengelig nå)