Sterk norsk college-uke

Marita Engzelius endte på tredjeplass i C-USA Women's Championship, mens Alex Søbstad vant i omspill i California. Les resultater fra den norske collegeuken her.

Engzelius startet sisterunden på Peninsula Golf & Racquet Clubi Alabama med en ledelse på to slag og var feltets eneste spiller under par, men avsluttet dessverre med sin svakeste runden for uken onsdag. 78 slag ble resultatet, etter hun gjorde to birdies og åtte bogeys – dobbelt så mange bogeys som det hun samlet sammen på de to første rundene.. Dermed falt hun til delt tredjeplass individuelt, + 5 for turneringen. Tulanes Maribel Lopez-Porras vant turneringen på par, fire slag foran SMUs Felicia Espericueta.

Til tross for Maritas svake avslutning, fikk hun likevel også smake på den edleste typen metall denne uken. Tulsa tok vare på ledelsen de hadde i lagkonkurransen, og vant med 13 slag på UCF.

– Vi spilte stabilt gjennom hele turneringen, og dagen i dag var mer av det samme. Hele startoppstillingen leverte. Vi avhenger veldig av Kristina (Merkle) og Marita, men mange av de andre spillerne leverte og. Det var en virkelig laginnsats. Denne seieren er spesiell, spesielt for våre tre sisteåringer. Vi tapte turneringen med en liten margin i fjor, og det svei virkelig. De tok det til hjertet, og lovet seg selv å vinne årets turnering. De skjerpet seg, og har jobbet ekstremt hardt før turneringen. Denne seieren er veldig spesiell, sa lagets trener Randy Keck etter runden.

Resultater

Denvers Ole Berge Ramsnes klatret fra 20. til 16. plass under den tredje og avsluttende runden  av Sun Belt Conference Tournament, med en score på 74 – hans beste for uken. Den tok ham til ni over sammenlagt, 11 bak vinneren Ty Spinella (North Texas). Denver endte på 7. plass i lagkonkurransen, mens Ramsnes var lagets nest beste spiller etter Tolver Dozier på 6. plass.

Resultater

Også Tor-Erik Knudsen (Lamar) avsluttet med sin beste runde for uken i Southland Conference, og hoppet ni plasser fra 38. til 29. plass. I føffe forhold på leverte han scorene 80-79-76, som tok ham til +19 sammenlagt. Hans lagkamerat MJ Daffue vant turneringen på par, og med tre Lamar-spillere i topp-ti på leaderboardet ble det til slutt seier i lagkonkurransen. Knudsens andrerunde på 79 slag var hans eneste som ble tellende på lagets totalscore denne uken.

Resultater

Fra tirsdagen

Engzelius åpnet turneringen på Peninsula Golf & Racquet Club med stabile runder på 71 og 72 slag, og leder dermed turneringen med to slag før onsdagens avslutningsrunde. Engzelius er en under par sammenlagt, og dermed den eneste spilleren i feltet under par.

Oslo-jenta har så langt levert stabil par-golf, og har gjort fem birdies, kun fire bogeys og 27 par på de 36 hullene så langt. Onsdag må det nok flere birdies til, for da er det meldt lettere forhold.  De to første rundene ble spilt i sterk vind, og under åpningsrunden ble det mål vindkast opp mot 13,5 m/s.

Også i lagkonkurransen er Engzelius og Tulsa i føringen. Tulsa leder med syv slag på Tulane, og er ni foran UCF på tredjeplass.

Leaderboard

Alex Søbstad senket en birdieputt på tre meter på det første omspillshullet, for å bli Cal State Monterey Bays fjerde medaljist på rad i CCAA Men’s Golf Championship i California tirsdag. Søbstad havnet omspill mot Chico States Eric Frizzetta etter runder på 71, 69 og 70 slag, som tok ham til seks under par for turneringen.

Trønderen startet avslutningsrunden på tredjeplass, men klatret raskt opp til toppen med hele seks birdies på de første ni hullene. Da slo imidlertid nervene inn, og med tre bogeys og en dobbelbogey på de neste hullene så det mørkt ut med tanke på seier. Heldigivs klarte han å samle seg da det gjaldt som mest, og med tre par og en birdie på de siste fire endte han dagen på toppen av leaderboardet.

I lagkonkurransen ble det fjerdeplass for Søbstad og CSU Monterey Bay.

Resultater

I Sooner Athletic Conference i Texas var to nordmenn med i feltet – Vilhelm Bogstrand representerte Oklahoma Christian University, mens Anders Ellingsberg var med for Wayland Baptist. Førstnevnte endte best plassert av de to på delt 16. plass. Hans runder på 73, 73, og 75 slag tok ham til fem over sammenlagt, 19 bak Oklahoma Citys vinner Clark Collier. Ellingsberg landet til slutt på 32. plass, etter runder på 75, 77 og 76 slag.

I lagkonkurransen ble det andreplass for Bogstrand & co., mens Ellingsberg og Wayland Baptist tok den siste plassen på pallen.

Resultater

Thomas Guste-Pedersen har vært i aksjon i Texas i GSC Men’s Golf Championships, hvor han til slutt landet på en 16. plass. Kragerø-spilleren endte 21 over par sammenlagt, med scorene 73, 79, 82. Hans University of West Florida tok andreplassen i lagkonkurransen, men var aldri i nærheten av å utfordre vinnerlaget University of North Alabama, som vant med 24 slags margin.

Resultater

CSU Northride og Steven Molumby er ferdigspilt i Anteater Invitational på Shady Canyon Golf Club i California, og nordmannen endte til slutt nede på en 37. plass. Han endte +19 for turneringen (78-79-75), mens hans skolelag endte på 7. plass av de 9 lagene som var med.

Resultater

Siddisen Ole Berge Ramsnes (Denver) er i gang med Sun Belt Conference Championship på Robert Trent Jones at the Shoals i Alabama, og ligger på 20. plass før onsdagens avslutningsrunde. Hans innledende runder på 76 og 75 slag tok ham til syv over par, åtte bak teten og fire bak en topp ti-plassering. 11 lag er med i lagkonkurransen, og Denver ligger på en foreløpig 7. plass.

Leaderboard

Lamars Tor-Erik Knudsen er nede på 38. plass etter første dag av Southland Conderence Championship. Lamar-golferens runder på 80 og 79 slag (+16) gjør at han ligger 16 bak teten. Lamar er oppe på andreplass i lagkonkurransen.