Tiger Woods klarte å holde temperamentet i sjakk, og fikk sin belønning. Etter tre strake bogeys på starten av runden så Tiger ut til å ville brekke alle køllene i bagen. Frustrasjonen var åpenbar, men i motsetning til i The Masters i april, bet han det i seg.

 

Det gjorde han lurt i.


Tiger var to over for dagen etter syv hull av andrerunden på The Olympic Club, men fikk omsider plottet inn kursen med en viktig birdieputt på det 10. hullet som snudde både hans spill og kroppspråk. De siste 11 hullene klarte han å gå på to under par, og endte dermed even for dagen. 

 

Da lederen etter første runde Michael Thompson måtte gi tapt for Olympic Clubs brutalitet, åpnet det døren for de andre. Når to runder gjenstår er det nå David Toms, Jim Furyk og Tiger Woods som leder turneringen. Den amerikanske trioen er også de eneste i feltet som fortsatt er under par.

 

– Banen krever mye av oss, men slik er det i denne turneringen. Jeg vil mye heller være der jeg er nå, enn å ha kjempet meg til å akkurat klare cuten. Det er en fantastisk posisjon å være i der jeg er nå, med en sjanse til å vinne U.S. Open, sa Tiger etter runden.

 

Tiger har forøvrig vært i ledelsen etter 36 hull av en majorturnering ni ganger tidligere. Åtte av dem har han vunnet. 

 

Les også: Stjernene jager Thompson

 

Furyk i form

 

Stødige Jim Furyk har gjort lite feil så langt, og har truffet hele 27 av 36 greener. Fredag løsnet det endelig også greenene, og resultatet ble feltets tredje laveste score på 69 slag. 

 

Furyk hadde en tung fjorårssesong, før han endelig fant tilbake til godspillet sitt i Presidents Cup i november. Der vant han alle sine fem matcher, og fikk samtidig et høyst etterlengtet selvtillitsboost til den nye sesongen.

 

– Med tanke på at jeg er 42 år gammel vet jeg at døren ikke er åpen veldig mye lenger. Jeg har flere gode år bak meg enn jeg har foran meg, men jeg føler fortsatt det sitter en del i meg. Jeg har fortsatt noen turneringer å vinne, lød det fra Furyk i presseboksen etter runden.

 

Også Tiger Woods er fan av Jim Furyk sitt spill.

 

– En av grunnene til at vi har pleid å gjøre det bra sammen i lagturneringer er fordi vi tenker likt. Jeg slår kanskje lenger, men vi manøvrerer oss rundt banen på samme måte. Jeg tror det er derfor vi har passet så bra sammen.

 

Stjernene sliter, 17-åring imponerer 

 

I U.S. Open-turneringer er det ofte like fokus på hvem som gjør det dårlig som hvem som gjør det bra. Det er ikke ofte man ser spillere slite seg til scorer på syv og åtte over par, men på Olympic Club er det langt i fra sjelden vare.

 

Verdensener Luke Donald må reise slukøret hjem. Rory McIlroy misset sin fjerde cut på fem forsøk. Vinneren av forrige helgs FedEx St. Jude Classic, Dustin Johnson røk ut. Vinneren av The Masters, Bubba Watson må pakke sakene tidlig. Og slik fortsetter det. 

 

Listen over stjernespillere som må reise hjem tidlig setter den 17 år gamle amatøren Beau Hosslers prestasjoner så langt enda mer i perspektiv.

 

Den amerikanske high school-eleven fra Orange County, som fortsatt bruker regulering, ligger på 9. plass så langt, bare fire slag bak teten.

 

På et tidspunkt var han i går i ensom ledelse på -2 sammenlagt, men med fem over par på de siste syv hullene holdt det dessverre ikke helt inn. Likevel har han allerede gjort mer enn nok til å imponere en hel golfverden denne uken.

 

Holder du deg våken for å se nattsendingene fra U.S. Open? Hvem tror du vinner?