4.runde

 

Med +2 etter fem hull så det ikke bra ut for Tonje i dag. Da slo hun tilbake, slik sterke golfere gjør, og plukket jevnt med birdies for en avsluttendne runde på -2. Hennes individuelle score er -10 og gir en 9GG.plass.

 

Mariell Bruun fulgte opp parrunden i går med enda en runde på 72 slag. Hun må ha satset hardt i dag, kortet inneholdt til slutt fem birdies, en dobbel bogey og tre ganger bogey. 

 

Nicoline Skaug hadde bare en birdie på de tre første rundene. Også hun har nok satset ekstra offensivt i dag for hun noterte seg for tre på finalerunden. Dessverre rant det på en del tapte slag og hun endte med 78, samme score som i går.

 

Det norske laget ble altså nummer 16 til slutt med 571 slag (-5). Det er ganske kort vei opp til de neste 5-6 lagene på listen. Australia avsluttet knallsterkt med -7 og -6 som tellende runder. De slo Canada med to slag etter deres avslutning på -4 og par. På 3.plass finner vi Sør-Korea og de neste plassene Danmark og Sverige.

 

Beste individuelle spiller ble Canadas Brooke Henderson med -19.

 

 

Noen ord fra Jonas Lilja og landslaget om sisterunden og hva de har lært under turneringen.

 

– Også i dag klatret det norske laget oppover resultatlisten. Med en score på -2 og totalt -5 kom vi på 16.plass

 

I dag var det Mariell som startet best, ganske tidlig på runden var hun på -2. Etter et par misser midt i avsluttet hun veldig sterkt med 3 birdies på de siste 4 hullene for å komme inn på 72 slag (par).

 

Nicoline kjempet hardt på banen i dag hvilket ga uttelling med 3 birdies. Hun kom inn på 78 slag.

 

 

Best på det norske laget også i dag var Tonje. Hun avsluttet turneringen med 70 slag og totalt -10. Tonje gjorde i dag sin siste turneringsrunde som amatør og hennes avslutning med individuell 9.plass i et utrolig sterkt startfelt her i VM symboliserer godt hennes amatørkarriere. Den har blant annet inneholdt flere seire på college, utmerkelsen All American First Team og uttak til Junior Solheim Cup. Hun viser under denne turneringen at spillet hennes absolutt er klart for neste nivå.

 

Vår målsetning med VM var å komme i topp 10. Dessverre nådde vi ikke denne målsetningen men må allikevel se oss fornøyd med turneringen. Det er førsterunden som kostet oss altfor mye. De tre siste dagene går jentene -9 som er veldig bra. Norge blir åttende beste nasjon fra Europa og slår blant andre forrige VMs sølvlag Finland.

 

Både spillere og trenere tar med seg mye positiv erfaring og motivasjon fra VMVi har fått noen konkrete ting å jobbe videre med under mesterskapet, som spenningsnivået på førsterunden.

 

 

 

 


 

3.runde

 

Seks ganger birdie og ingen tapte slag. Det ble en strålende runde på -6 for Daffinrud. Hun står nå med -8 totalt over de tre rundene. Det er tydelig at hun har tatt med formen fra LET Access hele veien til Japan. 

 

Mariell Bruun har spilt meget bra etter åpningsrunden på +5. I går ble det +1, i dag en runde på par. Vi spår en runde under par på fjerde forsøket.

 

Nicoline Skaug gikk på +6 i natt, en forbedring på ett slag fra gårsdagen.

 

Det norske laget rykket opp til 19.plass med 429 slag. Det er fire slag opp til Kina på 15.plass og ni slag å hente inn for å komme i topp 10. Turneringen ledes fremdeles av Canada (409) foran Sør-Korea (411) og Japan (415).

 

Rapport fra Japan

 

Jentene spilte seg opp på resultatlisten og befinner seg nå på -3 totalt. Tonje hadde en fantastisk dag på banen og signerte for en bogeyfri 66-runde, totalt -8. Hun har gitt seg selv muligheten til å slåss om medaljene i morgen. Hun behøver en riktig lav runde og med det spillet hun har vist denne uken er det absolutt mulig.

 

 

 

Mariell stod for en solid runde på par. I dag løsnet birdieproduksjonen for henne og fikk fire birdies.

 

Det er virkelig høyt nivå på spillet i toppen. Individuelt leder Brooke Henderson fra Canada på -15. Brooke er ranket som nummer 2 på WAGR og kom tidligere i år på 10.plass i US Open.

 

Den gode dagen i dag ga oss en time ekstra med søvn i morgen. Laget er nå innstilt på å prestere personlig beste i morgen og klatre opp på listen.

 

 

 

 

 


 

 

2.runde

 

– Jentene hadde en mye bedre dag på banen i dag, og det var kult å se hvordan laget agerte etter at vi hadde god samtale i lunchen i går, sier lagkaptein Jonas Lilja på telefon med Norsk Golf fra Japan. Totalscoren i dag ble en under par, og det betyr at de norske jentene nådde målet sitt om å bli seedet blant de 50 prosent beste lagene.

 –  Men vi føler fortsatt at vi har mye å gå på som lag, og det skal vi vise i morgen, sier Jonas Lilja. 

 

Tonje Daffinruds runde på -2 inneholdt fem birdies og tre bogeys. Ogsa Mariell Bruun hadde en god dag på banen og kom inn på +1. De to gode rundene førte Norge opp til 23.plass. 

 

Nicoline Skaug gikk på +7 i dag.

 

Med totalscore 291 slag har Norge ni slag opp til topp 10. Canada leder (274 slag) foran Japan (276) og Sør-Korea (277). Sverige ligger på 4.plass med 278 slag og Danmark på 10.plass med 282.

 

Landslagstrener Jonas Lilja rapporterer fra Japan.

 

– Det var stor forskjell på spillet fra i går til i dag. Det ble jaget birdies allerede fra første hull, i går ble det jaktet mer på par. 

 

Dagen startet tidlig, klokken 04.00 våknet vi for å være klar til start 06.45. Men hele morgenen handlet om tåke og starten ble forskjøvet en time. Jentene taklet dette veldig bra.

 

 

 

 

– Tonje stod igjen for den laveste runden, i dag med -2. Hun spilte veldig bra og gjør fem birdies på runden. Mariell gjorde en god runde med +1 uten å virkelig få satt birdiesjansene. Nicoline fant tilbake til spillet sitt på avslutningshullene, noe som lover godt for morgendagen. Alt i alt gjør laget en bra innsats når vi forbedrer oss med fem slag fra i går. Etter runden var det igjen en bra treningsøkt som virkelig viser at jentene vil og kan gå lavt i morgen.

 

Llja forteller at det er tøff konkurranse i VM.

 

– Jeg er overrasket og imponert over standarden her, sier han. Interessen for mesterskapet er stor, både blant publikum og media. I motsetninge til andre deler av verden, er kvinnegolf i Japan betydelig større enn herregolf. Den japanske LPGA-touren er verden nest største kvinne-tour med 38 turneringer, men tilsvarende herretour bare har økonomi (les: sponsormidler) til å arranger 22 turneringer.

 

 

 

 


1.runde

 

Norge ligger på +4 etter tellende runder fra Tonje Daffinrud (par) og Nicoline Skaug (+4). Mariell Bruuns +5 ble strøket, det er de to beste for hvert lag som teller.

 

Daffinrud hadde to birdies som ble nullet ut av to bogeys. Skaug hadde en dobbel og to ganger bogey. Også Bruun var birdieløs på førsterunden. 

 

Det er en jevn resultatliste. Fra Norge på 30.plass er det bare seks slag opp til 7.plass. Canada (-9) og Sør-Korea (-7) har skilt seg ut i toppen. Kanskje litt overraskende å finne India på fjerdeplass. 

 

Landslagstrener Jonas Lilja er på plass i Japan og gir oss sine kommentarer til førsterunden.

 

– Det ble en dag med fighting i fokus for jentene. Allerede etter to hull var to av spillerne, Mariell og Nicoline, henholdsvis 3 og 2 over par. Begge jentene bet tennene sammen etter den tøffe starten og kom inn på +5 og +4, dette helt uten birdies for dem begge.

 

Til og med laget beste spiller, Tonje, skulle få det vanskelig med å gjøre birdies. Tonje hadde hele seks innspill innenfor fem meter men bare ett av dem ga uttelling. Hun avsluttet runden med par og det ble også totalscoren (72 slag).

 

Etter et veldig bra lagmøte viste jentene stor besluttsomhet i sine forberedelser foran morgendagen.

 

 

 


 

Før start

 

Etter bra innspill, gode værforhold og bane som tørket fint opp er laget klart for første dag med spill i Japan. Under innspillet var fokus på putting og lengdekontroll. Etter avsluttet spill fortsatte puttetreningen før vi gikk over til egne forberedelser.

 

Etter åpningsseremoni med mange taler litt snacks og en hyggelig prat med golfens mektigste mann, Peter Dawson fra R&A, var det rett i seng. Klokken ringte nemlig allerede 5.30 neste morgen. Tidlig opp for å gjøre kroppen klar til turnering.

 

Banene er parkbaner. Iriyama er en litt eldre bane med trelinje og litt opphøyde greener. Den andre banen heter Oshitate og er litt mer åpen. Avslutningen er et spektakulært par 6 hull.