Det melder Visist Sweden i en pressemelding.

 

– Vi er sjeldent i stand til å åpne baner så langt nord som i Värmland og Bohuslän så tidlig på året. I år kickstartet flere aktører golfsesongen allerede i begynnelsen av mars, og dette er virkelig noe helt utenom det vanlige, sier Per Svensson fra det svenske golfforbundet.

 

Så langt i år har over 40 golfbaner åpnet i Bohuslän, Värmland, Halland, Småland og Skåne, og flere baner åpner fortløpende opp for besøkende i disse dager.

 

Over hele Sverige er det nå over 90 baner som allerede har hatt sesongpremiere. Før helgen var det mange golfentusiaster som gikk årets aller første runde i strålende vårsol.

 

I Värmland åpnet baner både i Karlstad og i Arvika, og i Bohuslän kunne golferne slå sine første slag i Strömstad, Dynekilen, Tjörn, Orust og Skaftö. Hele åtte baner har åpnet i Småland og seks i Gøteborg. Til tross for at det er meldt kaldere temperaturer de kommende dagene, er det ingen tvil om at golfsesongen for fullt er i gang i Sverige.

 

I Skåne er et tyvetalls baner åpne til kommende helg. Allerede i midten av februar åpnet blant annet PGA Sweden National, som regnes som en av Nordens beste baner. I Skåne er det imidlertid ikke uvanlig at sesongen er i gang allerede i februar. Golf-mekkaet har mikroklima og er kjent for å kunne tilby golf nesten året rundt.

 

– I Skåne kommer vinteren senere og våren tidligere, så her har vi en lang sesong som kan sammenlignes med golfsesongene lenger sør i Europa, forteller Per Svensson.

 

Sverige har over 400 golfbaner, og er et svært populært reisemål for norske golfere. Les mer om golf i Sverige i Visit Swedens «Golf i Sverige»-seksjon på norskgolf.no.