Neste måned blir dommen over Simon Dysons regelbrudd klar. Engelskmannen kan faktisk ende opp med tre måneders suspensjon etter hendelsen under BMW Masters i Kina.

 

Knapt noen reagerte da Dyson reparerte noe som trolig var et merke etter skoknotter i puttelinjen. Det er ikke tillat gjøre dette (regel 16-1a), spillerne kan kun reparere nedslagsmerker. Som så ofte i disse tilfellene var det en tv-seer som meldte fra om regelbruddet. Dyson selv hevder at han ikke har brutt regelen bevisst.

 

– Jeg vil si at jeg aldri har brutt reglene med vilje, ikke i dette tilfellet eller før. Det var enkelt og greit et uhell, som jeg ikke har noe problem med å unnskylde meg for – spesielt overfor mine kolleger og Touren.

 

I samråd med sin agent, Chubby Chandler, valgte Dyson å stå over turneringen. Dermed kan han heller ikke kvalifisere seg til finalen i Race to Dubai. Chandler tok avgjørelsen etter diskusjon med noen velkjente golfnavn.

 

– Jeg fikk råd fra flere – Lee Westwood, Darren Clarke, Johan Rubert, George O’Grady og Thomas Bjørn. Til slutt kom jeg til konklusjonen at det beste ville være å ikke spille. Han ville elsket å være med her men forstår at han trolig må holde seg unna rampelyset en stund.

 

Det er forventet at Dyson stiller til start når den nye sesongen ruller i gang i Sør-Afrika 21.november. Avgjørelsen fra European Tours tremanns komite faller trolig etter dette. Komiteen består for øvrig av en advokat, en tidligere spiller på European Tour og et medlem av administrasjonen. Tidligere var det en gruppe på 15 spillere som måtte felle dom over sine kolleger. 

 

Anonyme kilder har fortalt at noen mener suspensjon er den riktige straffen. Dyson har vært involvert i en episode tidligere. I Portugal Open 2009 ble han ilagt to straffeslag for å ha forbedret forholdene da han havnet under en busk. En komite måtte også den gang vurdere om han hadde gjort dette med vilje, men de fant ikke gode nok bevis i videomaterialet.

 

Her ser dere hendelsen som endte med diskvalifikasjon og mulig suspensjon.