NM MID-AM på Nøtterøy//

Suverene Stian var i en klasse for seg

Denne helgen ble NM mid-amatør på Nøtterøy golfklubb.

Etter at NM-tittelen er et faktum, sier vinneren at det fortsatt er god plass i premieskapet.
Publisert Sist oppdatert

Etter én runde på lørdag og én på søndag, var det ingen som var i nærheten av å kunne tukte suverene Stian Lund (Holtsmark). Lund var i tet allerede etter åpningsrunden på 73 slag, men da i delt ledelse sammen med Håkon Schütt (Hauger GK) og Einar Westreng Pettersen (Romerike GK).

Men da alt skulle avgjøres på søndag, brukte ikke Lund lang tid på å si takk for følge, hit, men ikke lenger, og god natt til resten av feltet. Ingen greide å matche Lunds 68-runde denne helga, og med runder på 73 og 68 slag, ga det en totalscore på -3, og en seiersmargin på seks slag ned til Morten Sangvik Øygarden (Krager GK) og Boris Alexander Christov (Grønmo GK).

– Jeg er veldig fornøyd med turneringen sett under ett. Jeg har fått trent en del i det siste som har hjulpet. Kult med NM-tittel, sier Lund til Norsk Golf.

- Kjente du på presset? Og når skjønte at du det allerede bugnende premieskapet må bygges ut med ytterligere en hylle?

– Egentlig ikke. Jeg gikk og surra mest alene, og følte jeg hadde kontroll på ledertavlen hele veien. Det er god plass i skapet til dette trofeet.

I den eldre herreklassen for de over 40, var det Joachim Aslaksen (Vestfold GK) som vant etter runder på 74 og 70 slag. Med en score på par, var det Aslaksen som var nærmest å følge Lund om man ser hele turneringen og de tre klassene under ett.

Nærrmest Aslaksen fulgte Torstein Raaum Nævestad (Preikestolen GK) ett slag bak, og Ross Robertson (Grønmo GK).

Dameklassen - som er for damer over 25 år - ble vunnet av Julie Loennechen (Nøtterøy GK) med en score på +18. Det var akkurat nok til å slå Helene Birkeland (Oslo GK) som fulgte slaget bak.

125 spillere stilte til start i årets mid-am.

Se samtlige resultatlister her

Powered by Labrador CMS