Dermed blir det spill minst tre år på rad på Vasatorp. Avtalen ble mulig takket være sporteventselskapet IEC in Sports, Helsingborg by og Region Skåne, med start i september 2013, skriver Svensk Golf på sine nettsider. Under disse tre årene vil det svenske golfforbundet sanksjonere turneringen og ha ansvar for gjennomføringen.

– Det er utrolig gøy og veldig strategisk viktig for svensk elitegolf. Det er viktig for oss å ha et jevnstilt turneringsprogram med samme forutsetninger for både menn og kvinner. Nå har vi det igjen, sier generalsekretær i SGF, Gunnar Håkansson til golf.se.

Helsingborg Open har en forventet omsetning på 7-8 millioner svenske kroner, med 250 000 euro i premiepotten. Turneringen spilles fra 5. til 8. september, uken før den femte og nye majoren Evian Masters. Den samme uken er det ingen turnering på LPGA-touren. Det øker muligheten for at noen av stjernene på andre siden av dammen vil bruke turneringen i Skåne til å forberede seg til Evian-turneringen i Frankrike bare noen dager etter.

Og kanskje også Suzann Pettersen? Fra før er både Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen klare for en ny sesong på Ladies European Tour.

– Vi håper at våre svenske stjerner kan bli ambassadører for turneringen, og lokker over noen kollegaer fra LPGA for å spille i Helsingborg, sier prosjektleder for turneringen, Beth Engblom.

NGF lanserte tidligere denne uken foreløpig terminliste i Norge for 2013. Her satses det fortsatt på proffturneringer med Nordea Challenge, Mørk Masters, Norwegian Challenge og Ladies Norwegian Challenge tilbake på programmet.

Så gjenstår det å se om vi får en Europatour-turnering tilbake på norsk jord i fremtiden.

(Kilde: golf.se)