Svenskene får ny Europatour-turnering

Svenskene får tilbake sin LET-turnering. Med spillefri i USA samtidig og major i Frankrike uken etter kan det bety at Tutta kommer til Norge.

Publisert

Dermed blir det spill minst tre år på rad på Vasatorp. Avtalen ble mulig takket være sporteventselskapet IEC in Sports, Helsingborg by og Region Skåne, med start i september 2013, skriver Svensk Golf på sine nettsider. Under disse tre årene vil det svenske golfforbundet sanksjonere turneringen og ha ansvar for gjennomføringen.

– Det er utrolig gøy og veldig strategisk viktig for svensk elitegolf. Det er viktig for oss å ha et jevnstilt turneringsprogram med samme forutsetninger for både menn og kvinner. Nå har vi det igjen, sier generalsekretær i SGF, Gunnar Håkansson til golf.se.

Helsingborg Open har en forventet omsetning på 7-8 millioner svenske kroner, med 250 000 euro i premiepotten. Turneringen spilles fra 5. til 8. september, uken før den femte og nye majoren Evian Masters. Den samme uken er det ingen turnering på LPGA-touren. Det øker muligheten for at noen av stjernene på andre siden av dammen vil bruke turneringen i Skåne til å forberede seg til Evian-turneringen i Frankrike bare noen dager etter.

Og kanskje også Suzann Pettersen? Fra før er både Marianne Skarpnord og Cecilie Lundgreen klare for en ny sesong på Ladies European Tour.

– Vi håper at våre svenske stjerner kan bli ambassadører for turneringen, og lokker over noen kollegaer fra LPGA for å spille i Helsingborg, sier prosjektleder for turneringen, Beth Engblom.

NGF lanserte tidligere denne uken foreløpig terminliste i Norge for 2013. Her satses det fortsatt på proffturneringer med Nordea Challenge, Mørk Masters, Norwegian Challenge og Ladies Norwegian Challenge tilbake på programmet.

Så gjenstår det å se om vi får en Europatour-turnering tilbake på norsk jord i fremtiden.

(Kilde: golf.se)

Powered by Labrador CMS