Sverige har allerede hatt Solheim Cup i på Barsebäck i 2003 og Halmstad i 2007, og ønsker nå å gjenta suksessen på Bro Hof utenfor Stockholm i 2019. Det avslører det svenske golfforbundet i en pressemelding mandag.

– Stadium Course er rangert som nummer en i Sverige og på 47. plass i verden. Den er bygget for de ordentlig store golfturneringene og Solheim Cup skulle vært perfekt for oss. Vi regner med å bli utsolt, 130 000 tilskuere hvorav mange fra utlandet, og alle kan følge turneringen bra, sier Björn Örås, banens eier i pressemelding.

Bro Hof har allerede flere års erfaring med å arrangere europatour-turnering for herrer, og blir en av Oslo GKs tøffeste konkurrenter dersom Norge bestemmer seg å søke når fristen utløper i midten av august.

NGF har søk stat og kommune om 45 millioner kroner i støtte fra staten og 35 millioner kroner fra kommunen til å arrangere Solheim Cup i 2019. Det tilsvarer to tredjedeler av arrangementskostnadene. NGF uttalte i april at offentlig støtte er en forutsetning for at de skal søke.

Ladies European Tour sier de er glad for at Sverige og Bro Hof Slott GC søker om Solheim Cup:

– Sverige har arrangert to ekstremt fremgangsrike Solheim Cup, og publikum og næringsliv kommer sikkert til å omfavne turneringen også en tredje gang, sier Mark Casey, event director for LET og European Solheim Cup Director.

Det svenske golfforbundet (SGF) og idrettsforbundet (RF) er også positive til Bro Hofs søknad.

– Vi behøver store idrettsarrangementer i Sverige og Solheim Cup er en viktig del i golfens fremtidssatsning, sier president i SGF, Christer Bergfors og generalsekretær i RF, Birgitta Ljung i en felles uttalelse.

I Norge er det Norges Golfforbund som eventuelt vil levere inn søknaden – ikke Oslo Golfklubb. Når Sverige nå søker er det i regi av klubben Bro Hof – ikke det svenske forbundet. Norges Golfforbund har tidligere uttalt at de har fått positive signaler fra Ladies European Tour om at det er et forbund og ikke en enkeltklubb som fronter søknaden.

NGF presenterte sine Solheim Cup-planer for Ladies European Tour i slutten av januar. LET-sjefen ble imponert over den norske presentasjonen.

– Vi er sikre på at Norge vil bli en ekstremt sterk kandidat, uttalte CEO i LET, Ivan Khodabakhsh.

I tillegg til Bro Hof og Norge, har Danmark, Skottland, Wales, Nederland, Portugal, Spania og Tyrkia foreløpig meldt sin interesse som aktuelle søkenasjoner.

 

Slik ser tidslinjen ut for videre søknadsprosess

  • 31. oktober mottok NGF og Oslo Golfklubb anbudsdokumentene fra Ladies European Tour
  • 31. januar 2015: Frist for å tilkjennegi at man vil søke
  • 4. mars 2015: «Budseminar»
  • 14. august 2015: Søknadsfrist for Solheim Cup 2019
  • Høsten 2015: Ladies European Tour inviterer til kommersielle forhandlinger med aktuelle kandidater
  • Tidlig 2016: LET annonserer hvem som tildeles Solheim Cup 2019