En avslutningsrunde på fire under par, hans andre strake 68-runde, var mer enn nok for Eirik Tage Johansen til å kvalifisere seg til fulle spillerettigheter på neste års Alps Tour.

 

Siddisen rundet av turneringen med seks birdies, to bogeys og resten par, og klatret fra 5. plassen han startet dagen til en delt 4. plass. Med en totalscore på 11 under par endte han, Ben Evans og Marco Guerisoli to slag bak vinneren Carlos Pigem.

 

Alps Tour tilsvarer Nordic League her hjemme, med Ecco Tour, Nordea- og Finnish Tour. Spillerne kjemper om kategori på Challenge-touren neste sesong. 

 

I år var det nord-iren Gareth Shaw som vant touren med 34 800 innspilte euro, drøye 256 000 kroner. Touren starter i midten av februar, og det skal i løpet av året spilles rundt 20 turneringer i blant annet Spania, Frankrike, Slovenia, Marokko, Østerrike og Italia. Fra før spiller norsk-engelske Jason Kelly på touren.

 


Runde 1 og 2

 

Eirik Tage Johansen spiller om seier i den siste Q-School-turneringen i 2012.

 

Etter en skuffende 2011-sesong der Eirik Tage Johansen misset sine kategorier på både Europa-og Challenge Tour, har han brukt mesteparten av årets sesong på den spanske minitouren Gecko Pro Tour.

 

Nå satser han på å avslutte året med ny energi før neste sesong, og prøver lykken i kvalikfinalen til Alps Tour, ekvivalenten til Nordic League med Ecco Tour, Nordea Tour og Finnish Tour, hvor de beste spillerne på pengelisten ved sesongslutt får innpass i Challenge Tour året etter.

 

Årets sesong ble hemmet av prolaps i ryggen, missede cuter på Challenge Tour og en mislykket Q-School-finale. Siddisen fikk en etterlengtet opptur for fire uker siden, da han tok igjen åtte slag før den siste runden og vant Gecko-turneringen på Parador Golf Club.

 

Onsdag spiller han om fulle rettigheter på neste års Alps Tour, noe han ser ut til å klare uten problem før siste runde.

 

Med runder på 69 og 68 slag så langt ligger Tage syv under par, og er med de alene på 5. plass. Han har kun to slag opp til lederne Marci Gerisoli og Rhys Enoch. De 34 beste får full spillerett, mens plassene 35-60 får også spilt de fleste turneringene. Det betyr at Tage i skrivende stund kan tape seks slag men likevel beholde plassen.

 

Bloggen til Eirik Tage Johansen er oppe og går igjen. Dette er hva han skrev etter tirsdagens runde:

 

«Det ble jo ikke noe Europa tour neste år, så jeg hang med på kvalifiseringen til Alps Tour istede. Spiller denne uken på La Cala på Sol Kysten, har spilt to runder allerede 69-68 7under, t5 så lang. Det er en runde til i morgen og det er 34stk som får full spillerett og 35-60 får praktisk talt nesten full spillerett.

På La Cala er det 3 18hullsbaner og en 9hullsbane, Asia, Europa og Amerika. De spilte 2 runder første steg kvalifisering på enten Asia , Europa eller Amerika. De som kvalifiserte seg til finale steget spiller Asia, Amerika (eller omvendt) og siste runde på Asia.

Spilte sammen med en spanjol fra Barcelona og en fransk mann fra Bourdaux. Hver gang vi har spilt turnering i Frankrike tidligere så har vi vært enige om at hadde det ikke vært for franskmennene så hadde Frankrike vært et særdeles fint land. Men det finnes unntak, han franskmannen jeg spilte med disse to dagene var en fin type. Selv han var litt annerledes en folk flest for han gikk og snakket høyt med seg selv på fransk. Jeg har gått i to dager nå og trodd at prøvde å få meg med i samtalen, men det viste seg gang på gang at han hadde mere enn nok med å holde samtalen gående med seg selv. Han svarte på sine egne spørsmål. Det må jo være på grensen til noe som stå i diagnosehåndboken til legene. Som sagt, han var en kjekk kar til å være fransk.»