Tage startet sisterunden bare ett slag bak lederen Alejandro Quiroz Diaz, men nordmannen måtte se navnet sitt falle på leaderboardet med en skuffende avslutningsrunde.

Med tre birdies og fem bogeys signerte han for 74 slag, og endte med det til slutt på tredjeplass. Om noen uker venter det andre Q-school-trinnet for Tage.

– – – – – – 

 

Runde 2

Eirik Tage Johansen ligger ett slag bak teten før avslutningsrunden av årets sesongavslutning på Gecko Pro Tour.

Siddisen leverte sin andre strake 70-runde på Guadalhorce Golf Club i Spania, og gikk med det til fire under par for turneringen.

Med en eagle, to birdies og to bogeys ligger han ett slag bak lederen Alejandro Quiros Diaz før fredagens avslutningsrunde.

– – – – –

 

Runde 1

Eirik Tage Johansen har det med å finne formen på slutten av sesongen. Nå leder han på den spanske minitouren.

Stavanger-golferen mistet i fjor høst sin kategori på Europa-touren da han røk ut av Q-schools andre ledd, og måtte nøye seg med en dårlig Challenge Tour-kategori. Samtidig misset han plassen i golfforbundets Team Rio-satsning.

I vinter flyttet han til Spania, leverte noen middelmådige resultater på minitouren Gecko Pro Tour, før han i vår spilte fire Challenge Tour-turneringer og misset cuten i alle. Siden har han slitt med en prolaps i ryggen, og har tilbragt sommeren på sidelinjen.

Nå varmer Stavanger-golferen opp til det andre Q-school steget om tre uker. Onsdag tok han fått på årets siste turnering på den spanske minitouren, Gecko Pro Tour. Der fortsetter han oppturen, etter å ha avansert fra det første Q School-trinnet for to uker siden.

Tage åpnet med en runde på to under par på Guadalhorce Golf Club, og deler dermed ledelsen med Charly Simon etter første runde. Med tre birdies, en bogey og resten par på scorekortet viste han at han i aller høyeste grad fortsatt er å regne med.

Turneringen spilles over tre runder og avsluttes fredag.