Som vi tidligere har skrevet skiller SLDR driveren seg ut fra det meste på markedet. Den har tyngdepunkt lavt nede og langt framme mot slagflaten for å skape lite spinn på ballen. Etter å ha innsett at driverhodet er utnyttet maksimalt måtte produsentene tenke nytt. Nå er det optimal spinn og utgangsvinkel som er tingen, ikke bare ballhastighet.

 

TaylorMade driver en kampanje for tiden. De vil ha golfere til å spille med høyere loft. Også tourproffer. I starten av 2013 og med lanseringen av R1 sa de følgende.

 

– Den tilbyr en lang rekke innstillinger for loft, noe som er veldig viktig da undersøkelser viser at 80% av golfere spiller med feil loft, noe som koster dem lengde.

 

Nå spinner altså TaylorMade videre på dette. Og de har nok litt rett. Veldig mange spiller med feil loft. I Norge selges det 10.5° regular flex og stort sett bare det kan det virke som. Dette passer fint for noen men ikke for alle. I USA er 9° langt vanligere. Menn spiller med lav loft, synes å være moralen. Så TaylorMade har altså litt rett i sin påstand om at mange spiller med feil loft. Det som er spesielt er at de med SLDR har laget en driver som er årsak til at mange spiller med feil loft. SLDRs egenskaper må formidles videre til forbrukeren. Det er en driver der du mest sannsynlig må høyere opp en normalt. Dustin Johnson har gått over til 10.5° og det ser ut til at stort sett alle proffene som tar SLDR i bagen går opp minst 1°.

 

Med denne trenden måtte TaylorMade ta grep. De lanserer derfor en 14° SLDR driver. Det er ikke uvanlig å tilby en ‘high loft’ driver i kolleksjonen, men her ser vi for oss at lanseringen skyldes TaylorMades erfaringer med de eksisterende modellene.

 

TaylorMades køllemagikere har regnet seg fram til at en utgangsvinkel på 17° og spinn på 1700rpm er optimalt. Skriv ned tallene, eller bare husk ’17 og 17′, og sammenlign med dine egne tall når du spiller på simulator i vinter. Maskiner som About Golf kan med spesielle baller registrere spinn ganske nøyaktig. Spør om å få låne disse hvis du skal teste spinn.

 

Lanseringsdato for 14° SLDR driver er ikke klar. TaylorMade sier de jobber hardt for å produsere stort nok antall for en offisiell lansering i løpet av de neste månedene.