Det var også første gang siden turneringen ble startet opp i 1990 at Europa har klart å forsvare en seier.

 

Og det var ikke den eneste endringen som måtte til i historiebøkene søndag. Caroline Hedwall ble tidenes første spiller som har vunnet fem av fem matcher i en og samme turnering, takket være en birdieputt på en halvannen meter på det siste hullet mot Michelle Wie. Det var også putten som skulle avgjøre det hele i Europas favør.

 

Resultatet ble til slutt 18-10: Tidenes største seiersmargin.

 

– Jeg skjelver fortsatt, men det er en utrolig følelse. Jeg var så giret og klar til å kjøre på i dag, sier Hedwall, som også var en av showets store stjerner da Europa vant på Killeen Castle for to år siden.

 

Debutant ydmyket veteran

 

Europa hadde langt på vei sikret seieren allerede lørdag kveld, da de gjorde rent bord mot amerikanerne i fourball-matchene. Liselotte Neumanns lag trengte bare 3,5 poeng fra de 12 singlematchene for å forsvare trofeet. 

 

Tidenes yngste Solheim Cup-spiller, 17 år gamle Charley Hull viste vei med å knuse Paula Creamer i dagens andre match.

 

– Jeg var ikke veldig nervøs. Det er slik jeg ser på golf, jeg kommer ikke til å dø om jeg slår et dårlig slag, forklarer ungjenta.

 

Creamer tapte 6&5 mot Catriona Matthew i singlematchen i Irland i 2011, og var ydmyk etter nok et knusende nederlag.

 

– Hun spilte fantastisk, men jeg skulle ønske jeg klarte å gi henne mer kamp om seieren. Solheim Cup får enten frem det beste eller det verste i meg, og jeg klarte ikke å treffe en eneste fairway på de første ni, sier Creamer.

 

Anna Nordqvist sørget for nok et halv poeng for Europa i åpningsmatchen mot den nybakte British Open-mesteren og verdenstoer Stacy Lewis.

 

Den spanske debutanten Carlota Ciganda tok Europa enda et skritt nærmere historiebøkene med en 4&2-seier mot Morgan Pressel. Europa trengte på det tidspunktet bare ett poeng for å vinne Solheim Cup.

 

Brittany Lang fikset dagens første hele amerikanske poeng på leaderboardet med 2&1-seier mot Azahara Munoz.

 

Alt håp var imidlertid ute for USA da Hedwall slo Michelle Wie og Catriona Matthew delte matchen Gerina Piller, kort tid etter at spillet hadde blitt utsatt en time på grunn av tordenvær.

 

– Lotta har gjort en utrolig jobb. Hun har inspirert oss og gitt oss selvtillit. Vi trengte ikke mye motivasjon for å gå ut der og spille, men hun gjorde alt rett med grupperingene. Nøkkelen var hvordan rookiene spilte, og 4-0-seieren i går ettermiddag, sier Catriona Matthew.

 

Ingen singleseier på Tutta

 

Med seieren i boks var det bare æren å spille for i de resterende matchene. Suzann Pettersen delte sin match mot Lizette Salas. Matchen vippet mye frem og tilbake, og Tutta var to ned etter halvspilt runde. Oslo-jenta vant imidlertid tre hull fra det 13. til det 16. og var plutselig en opp, men Salas utlignet med birdie på det siste. Dermed står Tutta fortsatt med bare en singleseier på syv Solheim Cup-opptredener.

 

– Det så bra ut etter gårsdagen, men likevel var det litt faretruende ute på banen i dag. Vi har en stall der alle har lyst til å levere. Selv under væravbruddet var det fokus på at ingen måtte tri at vi hadde vunnet. Nå blir det fest!, sier Tutta til Norsk Golf.

 

Delt match ble det også på Giulia Sergas og Karine Icher, mens Jodi Ewart Shadoff slo Brittany Lincicome, og Beatriz Recari sørget for dagens siste seier med 2&1 mot Angela Stanford. Caroline Masson tapte mot Lexi Thompson, men det betydde fint lite: Europa vant singlerundene 7,5 – 4,5.

 

Carolina Hedwall ble til slutt Europas største poenginnsamler med fem poeng, mens Carlota Ciganda også vant alle sine tre matcher. Recari sørget også for tre poeng ut av fire mulige, mens alle på laget bidro med minst et halvt poeng.

 

Når Solheim Cup returnerer til Europa i 2015, er det Golf Club St. Leon Rot i Tyskland som er vertskap. USA har vunnet turneringen tre ganger på rad to ganger tidligere. Kan Europa klare det samme?

 

 

Resultater singler (Europa først)

 

 

Anna Nordqvist delte med Stacy Lewis

 

Charley Hull slo Paula Creamer 5&4

 

Azahara Munoz tapte mot Brittany Lang 2&1

 

Carlota Ciganda slo Morgan Pressel 4&2

 

Caroline Hedwall slo Michelle Wie en opp

 

Catriona Matthew delte med Gerina Piller

 

Suzann Pettersen delte med Lizette Salas

 

Giulia Sergas delte med Jessica Korda

 

Caroline Masson tapte mot Lexi Thompson 4&3

 

Jodi Ewart-Shadoff slo Brittany Lincicome 3&2

 

Beatriz Recari slo Angela Stanford 2&1

 

Karine Icher delte med Cristie Kerr 

 

 

Europa 7 ½ USA 4 ½ 

 

Sammenlagt: Europa 18 USA 10