Dermed vil nok Losby-golferen falle ytterlige noen plasser fra 10. plassen pengelisten når helgen er omme, og med bare fem turneringer igjen på årets tour ser det ut til å gå «down to the wire» for 25-åringen.

Fredag kom han aldri ordentlig inn i rytmen, og selv om han gjorde fire birdies, hindret fem bogeys og en trippelbogey ham i å klatre opp leaderboardet.

I stedet raste han nesten 30 plasser tilbake, ned til en foreløpig delt 82. plass. Med tre over par er han to slag bak den foreløpige cutgrensen, mens noen spillere fortsatt er ute på banen.

– – – – – –

 

Runde 1

Espen Kofstad deler 56. plassen etter første runde av ALLIANZ Golf Open Toulouse Metropole i Frankrike.

Turneringen er den 6. siste på årets Challenge Tour, og med 7000 euro igjen for å nå fjorårstotalen som sikret en topp 15-plassering på pengelisten, går Espen Kofstad noen spennende uker i vente.

Torsdag åpnet han en under par på Golf de Toulouse-Seilh, men ligger likevel bare på en delt 56. plass etter første runde.

Losby-golferen har fått noen hviledager etter å ha slitt med håndleddssmerter i Kazakhstan forrige helg, og fikk en godkjent start med tre birdies, to bogeys og resten par. 

Men skal han hevde seg i toppen denne uken er han avhengig av å rulle i flere birdieputter. Med 70 slag på scorekortet har han syv slag opp til den danske lederen Joachim B. Hansen, og kun tre slag opp til en topp 10-plassering. Han må også passe seg andre veien – en under par er akkurat innenfor den foreløpige cutgrensen.

Kofstad deltar som eneste norske i turneringen. Han tar fatt på andrerunden kl. 09.20 norsk tid.