Etter to runder er den tidligere verdenseneren tilbake på par, og har ni slag å hente inn på lederen Matt Kuchar (-9).

Woods er vertskap for The Genesis Invitational i California, og kunne selv velge hvem han spilte sammen med de to første dagene. Både torsdag og fredag åpnet han bra, men tre bogeyer på de syv siste hullene ødela andrerunden.

Han endte på 73 slag, to over par, og skyldte ikke på andre enn seg selv.

Feil fra fairway

– Jeg gjorde noen stygge feil der ute. Jeg hadde én ball i fairway med wedge, og én annen med sand wedge, og likevel spilte jeg de to hullene tre over par. Det er ikke bra, sier Woods.

– Men tar du bort de feilene, er jeg nær toppen. Vanskeligere er det ikke.

Tiger Woods står med 82 seirer på PGA-touren, likt med Sam Snead, og er én seier unna å trone på toppen alene. Mange håper at det skal skje på banen hvor han debuterte på PGA-touren som 16-åring, en bane som bare ligger noen mil unna barndomshjemmet.

Vinden øker

– Jeg trenger en god start i morgen for å gi meg selv en sjanse. Det er mange spillere som har muligheten til å klatre, vinden er i ferd med å øke, og jeg tror ikke alle i toppen vil gå like lavt som de gjorde i morges, sa Tiger Woods.

Verdensener Rory McIlroy ligger langt bedre an til en ny seier. Iren leverte en knallsterk 67-runde fredag, og er på delt andreplass totalt, to slag bak Kuchar.

Du kan følge avslutningen på Eurosport og GolfTV gjennom helgen.

Leaderboard